• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Struktura katalogów w projekcie rozbudowanej strony. ATOM

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
501 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez w2 Obywatel (1,110 p.)

Czołem,
Poniżej zamarkowana struktura strony z podziałem na katalogi.
Moje wątpliwości budzi kolejne rozbudowujące się drzewko w katalogach z obcojęzyczną wersją strony.
Czy jest lepszy/wydajniejszy sposób katalogowania?

Wiem że problem złożoności i ilości plików można rozwiązać(mając większe umiejętności niż ja) przez zbudowanie bazy SQL zawierającej wersje językowe- i pobieranie jej/ich przez PHP do tych samych plików, którymi sterują skrypty JS.
Ale potrzebuję doraźnego rozwiązania. Jak budować duże strony? Są jakieś nakładki na ATOM'a (dobrze mi się w nim pracuje)? Albo czy są jakieś menedżery plików, czy "systemy pracy"/wydajniejszej pracy z takimi stronami?
Problemem w zarządzaniu jest zwiększająca się liczba plików pod-stron. Np do kilkudziesięciu- i powielanie tej struktury w dodatkowych wersjach językowych.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 228 wizyt
pytanie zadane 23 października 2019 w Sprzęt komputerowy przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
+2 głosów
2 odpowiedzi 1,141 wizyt
pytanie zadane 26 sierpnia 2021 w Python przez Hysek Obywatel (1,250 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 367 wizyt

93,023 zapytań

141,986 odpowiedzi

321,288 komentarzy

62,368 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...