• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z input (resetowanie)

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
313 wizyt
pytanie zadane 27 kwietnia 2018 w JavaScript przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)

Cześć, mam trochę dziwne zjawisko z:

<input class="kolor" type="reset" value="Skasuj">

mianowicie kasuje mi wartości w:

<div class="wyswietlacz2"><input type="text" readonly size="150.100" id="output"></div>

ale jak kliknę po tym kolejny raz w przycisk pojawiają się poprzednie wartości przed skasowaniem i ta aktualna :)

wrzucam link do CodePen

https://codepen.io/Vinchit/pen/XqNgzv

Ktoś wie jak to na prawić? :)

PS: jest jeszcze błąd z niewidocznymi czymś (sam nie wiem jak to nazwać) wystarczy kliknąć pomiędzy przyciskami lub obok nich i wpisują się wartości tych wszystkich przycisków. 

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 27 kwietnia 2018 przez Comandeer Guru (604,920 p.)

Totalnie nie rozumiem tego kodu. Wydaje się mocno przekombinowany.

Niemniej wartości się dodają, bo przecież przycisk reset usuwa jedynie to, co jest w polu, nie zaś – to, co jest w obiekcie words, z którego tę treść generujesz. Musiałbyś przy kliknięciu w reset dodatkowo usuwać wszystko z obiektu words.

Co do drugiego problemu: wynika z tego, że skrypt nasłuchuje na klik na cały div. Przestrzeń między przyciskami to też wnętrze diva, więc zostaje wklejona cała jego zawartość. Musiałbyś przy kliku sprawdzać, czy aby na pewno został kliknięty przycisk (evt.target.matches( 'button' ) np. albo warunek z nearest).

komentarz 27 kwietnia 2018 przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
Mógłbyś mi pokazać to na codepen?
Z tym skryptem chodzi o to że jak pojawi się dwa lub więcej razy ten sam tekst to zamiast pojawienia się dwóch tych samych teksów pojawi się 2x tekst itd.

Jestem zielony w JS a potrzebuje takiego skryptu na stronie, jesteś w stanie pomóc/podesłać jakiś poradnik jak coś takiego zrobić?
Już nie ważne znalazłem własny sposób :P

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 128 wizyt
pytanie zadane 2 sierpnia 2020 w JavaScript przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 275 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 159 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2017 w PHP przez prymex Obywatel (1,250 p.)

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,287 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...