• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Karuzela Bootstrap

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
225 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez Dichstein Nowicjusz (120 p.)
edycja 25 kwietnia 2018 przez Dichstein

Cześć,
Karuzela Bootstrap mi nie działa. Podpowie ktos dla czego?
zaczyna się koło 60 linijki w html. Oprócz standardowych klas Bootstrapa mam podpiete wlasne, pozycjonujące, ale to chyba nie one przeszkadzają. Nie wiem może to dla tego że chce aby karuzela kreciła div z img w srodku a nie samego img.
Ktos coś?

https://gist.github.com/dominikbasista/6de68ba424dc3acbbf9299aec26e54b4

Pozdrawiam.

 

<div class="subsection subsectionOne">
        <div class="container-fluid">
           <div class="row">
               <div class="col-lg-12">
                  <div id="my_slider" class="carousel slide" data-ride="carousel">
                      <div class="carousel-inner" role="listbox">
                          
                             
                             <div class="item active book_cont book_container_l">
                              
                                  <img src="./books_pictures/eden.jpeg">
                            
                              </div> 
                             
                             <div class="item active book_cont book_container_r">
                              
                                  <img src="./books_pictures/father.jpeg">
                            
                              </div>
                      
                             <div class="item book_cont book_container_l">
                              
                                  <img src="./books_pictures/eden.jpeg">
                            
                              </div>
                          
                             <div class="item book_cont book_container_r">
                              
                                  <img src="./books_pictures/father.jpeg">
                            
                              </div> 
                      
                      </div>
                      
                  </div>
                  <a class="left carousel-control" href="#my_slider" role="button" data-slide="prev">
                      <span class="glyphicon glyphicon-chevron-left" aria-hidden="true"></span>
                  </a>
                  <a class="right carousel-control" href="#my_slider" role="button" data-slide="prev">
                      <span class="glyphicon glyphicon-chevron-left" aria-hidden="true"></span>
                  </a>
                  
                   
               </div>
            
           </div>
       
        </div>
    </div>

 

komentarz 25 kwietnia 2018 przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,880 p.)
Wrzuc czesc kodu tutaj, i na jakis codepen najlepiej
komentarz 25 kwietnia 2018 przez Dichstein Nowicjusz (120 p.)
zapodałem cześc kodu html. Na CodePen nie wejdzie mi bo mam za duzo plikow(bootstrapy i obrazki)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 25 kwietnia 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

Wrzuć ten kod na sam koniec strony

<script>
$('[data-ride="carousel"]').carousel();
</script>

 

komentarz 25 kwietnia 2018 przez Dichstein Nowicjusz (120 p.)
wciąż nic :(
0 głosów
odpowiedź 25 kwietnia 2018 przez pablop76 VIP (123,060 p.)
edycja 25 kwietnia 2018 przez pablop76

Twoja struktura slajdu jest niewłaściwa.

<!--bootstrap-->
<div class="carousel-item">
      <img class="d-block w-100" src="..." alt="First slide">
</div>

<!-- twój html -->
<div class="item active book_cont book_container_l">              
        <img src="background.jpg">
 </div>

carousel-item to wymagana klasa

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 100 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2017 w HTML i CSS przez MTB Użytkownik (690 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 333 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2017 w HTML i CSS przez Daniel Kudyba Obywatel (1,260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 342 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2017 w JavaScript przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...