• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co sądzicie o tej stronie?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
357 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2018 w Nasze projekty przez spaceplacepl Nowicjusz (200 p.)
http://spiskoweteorie.pl/ Macie jakieś uwagi?

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 22 kwietnia 2018 przez Beginer Pasjonat (22,110 p.)
wybrane 22 kwietnia 2018 przez spaceplacepl
 
Najlepsza
Sam pomysł na żywy, aktywny portal o dużym zasięgu bardzo dobry. Gorzej z projektem strony.

1. Złe rozwiązanie kategorii w postaci równoległych, prostokątnych bloczków, a w nich drobniutki tekst (tematy).

2. Złe rozwiązanie głównych wpisów, komentarzy (treści strony) ukazujących się w prostokątnym oknie, z dość drobną czcionką - zamiast większej czcionki i na całej szerokości ekranu.

3. Nieciekawa kolorystyka, niewłaściwie dobrane zestawy kolorów i czcionek - wszystko do zmiany, poprawienia.

(Stronę oglądałem na 8-calowym tablecie, w obu orientacjach wyświetla się prawidłowo).
+2 głosów
odpowiedź 22 kwietnia 2018 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)

Strona jest napisana bardzo słabo. Poczynając od 

<meta charset="utf-8"></meta>

idąc przez

<nav id="menu" class="noselect">
			<a><li id="start" class="menu">START</li></a>

po

<li class="wpisylista ml">POLITYKA</li>

mijając

<h1 id="h1t" class="noselect"><span style="color:#2980B9">Najnowsze</span> teorie</h1>
		<h2 id="h2t" class="noselect">Najnowsze opublikowane teorie spiskowe na stronie.<br>
		Życzymy miłej lektury i niech prawda wyjdzie na jaw. </h1>

wracając do

<ul class="cate">
		<div class="catename">NAUKA</div>
		<li class="cateli"></li>
	</ul>

a przy okazji trafiając na

<h2 id="h3t">⚠ Autor strony zastrzega sobie do niej prawa.</h2>
<h2 id="h3t">⚠ Autor strony nie odpowiada za plagiat popełniony przez użytkowników.</h2>
<h2 id="h3t">⚠ Teorie wysłane do publikacji nie mogą nikogo obrażać.</h2>

i patrząc na jeszcze inne smaczki. Koniecznie poczytaj dlaczego style inline są słabe, dlaczego nie piszemy wielkimi literami w kodzie, czym jest outline i przy okazji poznaj semantykę.

komentarz 22 kwietnia 2018 przez radek024 Szeryf (77,180 p.)
Jak jest z odbiorem jako osoba nieznająca się na stronach: to nie będzie miało super zasięgów bez reklamy. Taką stronę można zastąpić na luzie fanpagem działającym na styl Anonimowych Wyznań.
+1 głos
odpowiedź 22 kwietnia 2018 przez Velta Maniak (51,890 p.)
  • Brakuje RWD!
  • Do treści regulaminy zrobiłbym jedną ramkę, niżeli jedną dla każdego punktu. Coś bardziej podobnego lub takiego samego jak wskazówki na dole strony. Swoją drogą plus za jego prostotę!
  • Dodałbym mailto: do maila. Wygodne dla korzystających z klientów poczty.
  • A skoro już o mailu mowa, to – zamiast wzoru do wysłania indywidualnie – bardziej wygodniej by było utworzyć formularz do wysłania.
  • W przyciskach menu można zaznaczać tekst. Wyłączyłbym tę opcję.

A tak to nawet spoko. =)

+1 głos
odpowiedź 22 kwietnia 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)

U mnie strona przesunięta do lewej strony ekranu, po prawej pusty pasek. 

Biały tekst na stickybarze jest słabo czytelny na tej zieleni.

Liczne błędy językowe, gramatyczne i ortograficzne ("Urzytkownicy"?! LINK)

komentarz 22 kwietnia 2018 przez spaceplacepl Nowicjusz (200 p.)
Dzięki :D
+1 głos
odpowiedź 23 kwietnia 2018 przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,880 p.)

Absolutnie nic nie widze na nawigacji. Firefox Nightly na Fedorze.

Podobne pytania

–5 głosów
7 odpowiedzi 648 wizyt
pytanie zadane 7 lutego 2016 w Nasze projekty przez niezalogowany
0 głosów
4 odpowiedzi 401 wizyt
pytanie zadane 25 grudnia 2016 w Nasze projekty przez Marcin951 Gaduła (3,250 p.)
–7 głosów
2 odpowiedzi 355 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2016 w HTML i CSS przez molaki Obywatel (1,700 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...