• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona na której wykonywane są działania.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
186 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2018 w PHP przez okti00 Obywatel (1,590 p.)
edycja 20 kwietnia 2018 przez okti00

Witam, potrzebuje rady gdyż tworzę grę na stronie na której odświeżam pewien div za pomocą JS, w tym div za pomocą JS jest zincludowany kolejny plik game.php w którym to następuje turowa kolejka zdarzeń.

KOD (I biblioteka):

new Ajax.PeriodicalUpdater('game', 'game.php',
{
method: 'get',
frequency: 2,
decay: 0
});

Chciałbym użyć coś lepszego co pozwoli na efekt "ONLINE" wykonywane ciągle, na okrągło.

Dodatkowo chciałbym by przed wykonywaniem tury, była płaza na około 5s.

Jeśli ktoś jest w stanie mi pomoc, z góry dziękuje.

komentarz 20 kwietnia 2018 przez okti00 Obywatel (1,590 p.)
Może nieco wytłumaczę inaczej:

Gdy gra startuje 5s wstrzymania (pokazuje przeciwnika), losuje nam się kto zaczyna gracz czy komputer, gdy jest tura gracza chciałbym wstrzymać akcje kodu do momentu gdy gracz wybierze opcje ataku.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 kwietnia 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,340 p.)
Technologoa websocket zapewni ci stale polaczenie z serwerem co umożliwi wysyłanie wiadomości go gracza bez będę ingerencji np po 5 sekundach. Jednak język php sie do tego nie nadaje wiec niestety będziesz musial przepisać backend. WS zrobisz za pomocą java script np w node ja ;)
1
komentarz 20 kwietnia 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Osobiście już dawno nie robiłem nic w PHP ale znalazłem na szybko coś takiego: http://socketo.me/

Nie wiem jak się to ma do praktyki, bo sam z WS korzystam w node, ale może coś da się do tego PHP znaleźć :)
1
komentarz 20 kwietnia 2018 przez rafal.budzis Szeryf (85,340 p.)
Jest do php nie przeczę. Ale w mojej ocenie php nie nadaje sie do asynchroniczności bo byl tworzony w innym celu. I nie ma co wymyślać bo zawsze się da napisać w innym języku lecz czasem nie warto.

do głupiego zatrzymania na 5 s w php musial byś mieć sleepa który blokuje całą aplikacje. W js settimeout i z bani ;)
komentarz 21 kwietnia 2018 przez Assasz Nałogowiec (30,460 p.)
Wydaje mi się, że takie rzeczy jak wstrzymanie gry na 5s powinno się odbywać zawsze w JS, bez względu na to, w czym mamy napisany back-end :) Ale fakt, node.js byłby pewnie lepszą opcją do takiej apki.

A Ratcheta sobie chwalę btw.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 211 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 967 wizyt
pytanie zadane 10 października 2017 w SQL, bazy danych przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 118 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2020 w SQL, bazy danych przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)

93,015 zapytań

141,978 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,358 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...