• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Programowanie PLC w C# (Visual Studio)

Cloud VPS
0 głosów
1,138 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2018 w C# przez Oskar Szkurłat Bywalec (2,780 p.)

Witam, ostatnio usłyszałem od jednego doktora z obiektówki, że da się napisać program w Visual Studio i przenieść na sterownik PLC, co wydaje mi się dziwne, bo używałem tylko LAD. Stąd moje pytanie, jak to zrobić, w jaki sposób pisać program w C# żeby była możliwość interpretacji? Prosiłbym o porady, linki, artykuły laugh

Oczywiście myślę, że wyjścia maja być zmiennymi bool? Wejscia symulowałbym buttonami i w froncie stworzył coś co wskazuje stany wyjść?

Chciałbym spróbować napisać program w Visual Studio symulujacy sterownik, tak żeby można było przenieść na rzeczywisty sterownik. 

Z góry dziękuję smiley

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 19 kwietnia 2018 przez obl Maniak (51,300 p.)
Nie da się przenieść programu napisanego w C# na sterownik PLC. Można sterować sterownikiem PLC przez jakiś interfejs (tak przynajmniej przeczytałem tutaj: https://stackoverflow.com/questions/3302450/plc-programing-in-c-sharp-net) W celu pozyskania tej informacji musiałem jedynie zapytać Wujka Google: programming PLC in C#

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 337 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 244 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2019 w Inne języki przez Tholin Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 257 wizyt

93,488 zapytań

142,422 odpowiedzi

322,772 komentarzy

62,906 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...