• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak długo można przebywać na jednej stronie, żeby POST się wysłał?

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
209 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2018 w PHP przez Terixer Nowicjusz (210 p.)
Hej,
Mam pewien nietypowy problem, a mianowicie robię Test internetowy, który ma trwać około 60-90 minut.
Czy istnieje szansa że po tych 60 minutach test metodą POST się nie wyśle ze względu na zbyt długie przybywanie na stronie? Jeżeli tak to od czego to zależy ?

Technlogia: Laravel 5.5
Język: PHP 7.1
1
komentarz 17 kwietnia 2018 przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
chyba nie. Chyba że te dane będą przechowywane w sesji bo ona wygaśnie po jakimś czasie
komentarz 17 kwietnia 2018 przez Assasz Nałogowiec (30,460 p.)
Problem może się pojawić w przypadku korzystania z tokena CSRF - jest on przechowywany w sesji, która domyślnie wygasa po 24 minutach.
1
komentarz 17 kwietnia 2018 przez Terixer Nowicjusz (210 p.)

@Assasz, Jakie parametry w php.ini odpowiadają za długość sesji ? 

komentarz 17 kwietnia 2018 przez Terixer Nowicjusz (210 p.)

@Assasz, @Chess  CSRF nie wygasa po 

SESSION_LIFETIME

w laravelu ??

komentarz 17 kwietnia 2018 przez Assasz Nałogowiec (30,460 p.)
edycja 17 kwietnia 2018 przez Assasz

To jest jakiś parametr konfiguracyjny? Nie znam Laravela, ale jestem pewien, że modyfikacja odpowiednich parametrów w php.ini (jak napisał Chess) załatwi sprawę.

EDIT: Zapytałem się wujka Google i rzeczywiście Laravel posiada taką opcję. 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 17 kwietnia 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)

Może takie rozwiązanie, by Cię usatysfakcjonowało:

<body style="background:grey">
<pre>
<?php 

session_start();


$my_local_time = (localtime(time(),false));
$my_local_time2 = (time());

echo "Is: {$my_local_time[2]} {$my_local_time[1]} {$my_local_time[0]}";

echo '<br />';

$show_time_to_one_hour = (localtime(strtotime('1 minute'),false));
$show_time_to_one_hour2 = (strtotime('1 minute'));

//echo "Will be: {$show_time_to_one_hour[2]} {$show_time_to_one_hour[1]} {$show_time_to_one_hour[0]}";
 
if(!isset($_SESSION['exit_or_not'])){ 
	$_SESSION['exit_or_not']=$show_time_to_one_hour2;
}

if($my_local_time2>$_SESSION['exit_or_not']){ 
	echo "You can't voting ".localtime($_SESSION['exit_or_not'])[2].' '.localtime($_SESSION['exit_or_not'])[1].' '.localtime($_SESSION['exit_or_not'])[0].' ';
}else{ 
	echo "You can voting to: ".localtime($_SESSION['exit_or_not'])[2].' '.localtime($_SESSION['exit_or_not'])[1].' '.localtime($_SESSION['exit_or_not'])[0].' ';
}
//$_SESSION = array();
//session_destroy();

?>
</pre>
</body>

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 319 wizyt
pytanie zadane 13 sierpnia 2018 w PHP przez KRY008 Nowicjusz (190 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 247 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2021 w PHP przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 284 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2019 w PHP przez Greeenone Pasjonat (16,100 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...