• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czym jest "element" w konsoli przeglądarki?

Object Storage Arubacloud
+1 głos
190 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez MałyAleWariat Bywalec (2,830 p.)
Czym jest "element" w konsoli przeglądarki? I jak się pozbyć tego ustrojstwa?
https://zapodaj.net/ff2ee3b29b0a0.jpg.html
Tu sprawdziłem wszystko co mi do głowy przyszło, i nie wiem o co chodzi.
Może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać odpowiedzi, bo nie mogę nic znaleźć...

Chodzi o zdjęcie które się nie wyświetla. W konsoli widać, że ma dodany style z display:none; a ja tego nigdzie nie dawałem i nie wiem w czym rzecz.
komentarz 15 kwietnia 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Czy to jest jakiś serwis hostingowy? Wygląda jakby skrypt zmienił styl. Możesz dać linka?
komentarz 15 kwietnia 2018 przez Pac Plus Mądrala (5,560 p.)
Pytanie jest, czym jest `element` na serwerze na którym pracujesz..? To jest localhost czy może jakiś wynajęty/darmowy server?
komentarz 15 kwietnia 2018 przez MałyAleWariat Bywalec (2,830 p.)
To jest localhost
komentarz 15 kwietnia 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Sprawdź kod JavaScript - wyszukaj w projekcie samo słowo "none" (nawet bez cudzysłowów lub poeksperymentuj z pojedynczymi i podwójnymi - ludzie różnie je zapisują).

komentarz 15 kwietnia 2018 przez MałyAleWariat Bywalec (2,830 p.)
Nie mam tam ani grama JS'a, także raczej nie to.
1
komentarz 15 kwietnia 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Style inline możesz zmieniać z HTML lub z JavaScript - w CSS tego nie zrobisz. Więc, jeśli w HTML nie ukrywasz obrazka, to musi to robić JavaScript (może masz jakąś wtyczkę, która się do tego przyczynia, albo biblioteka/framework).

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 15 kwietnia 2018 przez Comandeer Guru (601,110 p.)
wybrane 15 kwietnia 2018 przez MałyAleWariat
 
Najlepsza
Element ma w nazwie "ad", więc sprawdziłbym, czy AdBlock go nie ukrył.
komentarz 15 kwietnia 2018 przez MałyAleWariat Bywalec (2,830 p.)
Mistrz! Nie wpadł bym na to :D
Dziękuję
1
komentarz 15 kwietnia 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Czyli JavaScript uruchamiany przez wtyczkę...
0 głosów
odpowiedź 15 kwietnia 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
element oznacza styl inline.
komentarz 15 kwietnia 2018 przez MałyAleWariat Bywalec (2,830 p.)
To widzę w konsoli, ale skąd mi się to wzięło, co to znaczy, i co mam z tym zrobić?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 160 wizyt
pytanie zadane 13 lutego 2023 w HTML i CSS przez zbiku25 Bywalec (2,940 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,011 wizyt
pytanie zadane 3 kwietnia 2018 w C i C++ przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 384 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2017 w HTML i CSS przez ildan91 Użytkownik (630 p.)

92,568 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,641 komentarzy

61,957 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...