• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wymiana podzespołów komputerze

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
273 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez keBAB333 Nowicjusz (220 p.)
Witam! Mam pewien dylemat. Mój komputer jest jakby to określić... dosyć stary a mianowicie:

KARTA GRAFICZNA: Nvidia Geforce GT 630.

PROCESOR: AMD A6-6420K (dwa rdzenie).

RAM: 16 GB Kingstona.

Zaś moje pytanie jest takie: mam zamiar go po 6 latach upgradeować :p, największa rzecz jaka razi w oczy to moja karta graficzna. Więc zastanawiam się czy kupić np: karte nVIDIA GeForce GTX760 3GB, czy kupić procesor! myślałem np. o:AMD Ryzen 5 1600X. Co najlepiej "wzmocniło" by mój komputer pod względem FPS w grach, najbardzie j zależy mi na wiedźminie 3 i 2, które niedawno zakupiłem. Mam nadzieję na szybką odpowiedź dzięki!

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2018 przez NIMuser Stary wyjadacz (11,030 p.)
Jak chcesz włożyć Ryzena (socket AM4) do Twojego komputera z socketem FM2.?

Sprzedaj, oddaj, zrzuć przez okno ;) stary komputer i złóż coś nowego. AMD to dobry kierunek! Na końcu doczytałem, że chodzi o gry,...no cóż może jednak Intel (?).

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 283 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2020 w Sprzęt komputerowy przez xTMx3 Obywatel (1,560 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 680 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 323 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2023 w Sprzęt komputerowy przez Fifio Nowicjusz (180 p.)

92,958 zapytań

141,920 odpowiedzi

321,149 komentarzy

62,291 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...