• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co dalej? cz.2

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
302 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2018 w C i C++ przez Username Obywatel (1,350 p.)

Dzieeeeń dobry!

Otóż mam pytanie do was następujące, po ukończeniu kursu SFML (dla C++) i możności napisania średnio-dobrej gry, pisze do was co dalej. Nie mam pomysłu, a co do silników 3D to się zraziłem. Na prawdę nie wiem co począć, nie wiem czego dalej się uczyć, chciałbym tworzyć gry profesjonalniej, nwm nawet jakieś 3D ale jak mówiłem zraziłem się do nich :/. Dlaczego? Przerosło mnie to, w UE4 mój PC jaki i kod powiedziały iż to nie dla mnie. Godot? Godot jest zbyt zaawansowane dla mnie i cóż, może wy macie jakieś porady co dalej ze sobą zrobić? Myślałem także o aplikacjach na androida.



Moje umiejętności które wypisałem/nie wypisałem w poście:

  • C++
  • Visual C++
  • SFML (C++)
     

Kończę kursy z:

  • HTML
  • CSS
  • JS
  • PHP
  • MYSQL

PS. Cz. 2 bo tutaj jest Cz. 1: "https://forum.pasja-informatyki.pl/323906/co-dalej-po-c"

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2018 przez Knayder Nałogowiec (37,640 p.)
Serio? 2 miesiące i już skończyłeś z sfml'em?
Polecam zainteresować się bardziej OpenGL'em jeżeli chodzi o wyświetlanie grafiki.
Osobiście polecam ten kurs: https://learnopengl.com/Introduction
komentarz 11 kwietnia 2018 przez Username Obywatel (1,350 p.)
nie powiedziałem że skończyłem, ale powiedziałem że ukończyłem tutorial
komentarz 11 kwietnia 2018 przez Knayder Nałogowiec (37,640 p.)
To pisz kolejne rzeczy w sfmlu i ucz się nowych rzeczy w c++. Poznaj dobrze język
komentarz 11 kwietnia 2018 przez Username Obywatel (1,350 p.)
Chce tak zrobić, ale właśnie nie mam czego się uczyć :/
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2018 przez Beginer Pasjonat (22,110 p.)
1
komentarz 12 kwietnia 2018 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)
komentarz 14 kwietnia 2018 przez Username Obywatel (1,350 p.)
dokładnie

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 1,101 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Wi_ktos Bywalec (2,950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 288 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 183 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2017 w HTML i CSS przez agit45 Obywatel (1,110 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...