Witam. Moja dziewczyna ( 1 klasa LO profil bankowosc / prawo czy jakos tak) miała na informatyce nastepujace zadanie:
Stworzyc stronę:
1. Title nazwisko i imię
2. Zastosować 2 rodzaje wytluszczenia rozdziałów.
3. Dwa akapity po co najmniej 5 wierszy tekstu na temat hobby.
4. Plik o nazwie nazwisko__strona1.html przesłać do oceny.
----------------------------------------------------------------------------------------
Kompletnie sobie z tym nie radzila, wiec zaproponowalem pomoc. Wyzej sa jedyne instrukcje jakie dostala.
Tutaj jest kod, który napisalem:
<html>
<head>
<meta charset="utf-8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
<title>Nazwisko Imie</title>
</head>
<body>
<center>
<h1 style ="padding-bottom: 10%;"> Imie Nazwisko- Moje Hobby</h1>
<b>
<p style ="color: tomato;"> *Tekst ponizej jest wytluszczony uzywajac tagu <i>b</i>* </p>
<p>
Moim hobby jest muzyka i czynności z nią związane. W wolnych chwilach uwielbiam tańczyć.<br>
Gdy słyszę dobrą muzykę zaraz porywa mnie chęć do tańca. Jednak taniec nie jest moim jedynym hobby. <br>
Lubię też śpiewać. Chciałabym w przyszłości zostać znaną piosenkarką i dawać koncerty na całym świecie. <br>
Gdy oglądam teledyski lub jak słyszę śpiew zagranicznych jak i tych polskich gwiazd to bardzo im zazdroszczę.<br>
Jednak muszę się ograniczać do śpiewania pod prysznicem.
</p>
</b>
<strong>
<p style ="color: tomato;">* Tekst ponizej jest wytluszczony uzywajac tagu <i> STRONG </i> * </p>
<p>
Gdy jest piękna pogoda lubię mój wolny czas spędzać na świeżym powietrzu biegając, jeżdząc na rowerze czy rolkach.<br>
Od niedawna moim nowym hobby jest jazda konna. Bardzo mnie pasjonuje, i żałuję że tak późno to odkryłam. <br>
Lubie też grać z przyjaciółmi w siatkówkę czy koszykówkę, natomiast zdecydowanie wolę oglądać jak grają inni.<br>
Popieram aktywne spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu. <br>
Mogę jednocześnie wykonywać swoje ulubione czynności i jednocześnie być dotleniona.
</p>
</strong>
</center>
</body>
</html>
a ponizej podgląd strony:
https://prnt.sc/j3qj1u
Dostała z tej pracy 3 ( najwyzsza mozliwa była 6. ) Nauczyciel nie chce jej powiedziec dlaczego trójka - a ja nie widzę swojego błędu. Może mi ktoś go wytknąć?
Z góry dziękuje za pomoc.