• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

SFML C::B na Maku

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
276 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2018 w C i C++ przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
Witam, na stronie SFML jest tylko jak zainstalować SFML na XCode ( który mi nie służy ), no a ja chce na C::B. Jak do C::B dodaje lib z SFML-2.4.2-osx-clang to mam błąd linkera lub warning: option -s is obsolete and being ignored.

Jeżeli o czymś zapomniałem prosze mi napisać.
komentarz 7 kwietnia 2018 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Twój opis nie jest wystarczający. Podrzuć więcej informacji, czyli wersję Code::Blocks, wersję kompilatora, screeny z ustawieniami projektu itp.

PS Screeny wrzuć na jakiś zewnętrzny hosting. Na forum obrazy są strasznie kompresowane.
komentarz 7 kwietnia 2018 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
C::B to 13.12, jaki hosting preferujesz?
komentarz 7 kwietnia 2018 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Może być imgur. Nadal nie podałeś wersji kompilatora.

komentarz 8 kwietnia 2018 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

@Emil Panecki, C::B jest już od dawna nie rozwijany na Maka. Tyle w temacie...

komentarz 8 kwietnia 2018 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)

@Patrycjerz GNU GCC. @jpacanowski To co polecasz?

komentarz 8 kwietnia 2018 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Nie wiem, ja zajmuję się webdev'em... Nie znam nic innego niż Xcode na Maka. Polecam Xcode, zwł. że korzysta z lepszego kompilatora C/C++ niż GNU GCC - krótszy czas kompilacji, pokazuje czytelniejszy opis błędów w kodzie, lepsza jakość kodu wynikowego, no i pełna kompatybilność z GNU GCC.
komentarz 8 kwietnia 2018 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
Ok, postaram się do niego przekonać.
komentarz 8 kwietnia 2018 przez mokrowski Mędrzec (156,260 p.)
Jeśli nie XCode to pozostają na polu walki: Eclipse z wtyczką CDT (a chyba lepiej mieć Cevelop), QtCreator, Netbeans, CLion. Oczywiście Vim, Emacs czy Sublime także działają. Choć one są w 1/2 IDE... Raczej wzbogaconymi edytorami.

PS. No i masz jeszcze Visual Studio MS for Mac.
komentarz 9 kwietnia 2018 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
Tylko niewiem jak tam ( w VS)  zainstalować SFML.
komentarz 9 kwietnia 2018 przez mokrowski Mędrzec (156,260 p.)
Konfiguracja w każdym z tych środowisk IDE jest dość złożona. To jest dość dużo kroków. Poproś kogoś kto może pomóc Ci bezpośrednio lub zdalnie (np. Team Viewer). Albo.. czytaj poradniki i spróbuj sam. Ja nie używam predefiniowanych projektów tylko konfiguruję sobie samodzielnie tak nagłówki jak i biblioteki.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 211 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2018 w C i C++ przez Wiktor Panecki Użytkownik (920 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 276 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 287 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2018 w C i C++ przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)

92,973 zapytań

141,938 odpowiedzi

321,177 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...