• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Upgrade komputera - zmiana obudowy i innych podzespołów.

0 głosów
443 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez Jakub Ziętarski Nowicjusz (120 p.)
Witam!

Za jakiś czas będę chciał zrobić upgrade komputera, więc przychodzę tu o pomoc. U mnie wyglada to tak, że mam taki sprzęt:

CPU: i5 2400

GPU: GTX 1050 OC lp

RAM: 4gb DDR3 1333mhz

Mój komputer nazywa się Lenovo thinkcentre m91p no i chciałem zmienić obudowę z powodu takiego że ona jest mała i jak czytałem to że nie wejda zwykle karty graficzne tylko karty low profile i slyszalem że są gorsze. I pytanie polega na tym czy jakbym chciał zmienic tą obudowe która mam czyli sff na obudowę ATX czy bez problemu przeniose wszystkie podzespoły i czy karty graficzne bez dopisku low profile beda wchodzić normalnie? Ponieważ w przyszłości będę kupował lepszą kartę graficzną i inne podzespoly.  Jakieś porady co do kupienia nowych podzespolow co kupić najpierw? Może piszę nie zrozumiale ale sory jest noc.
komentarz 6 kwietnia 2018 przez KubenQPL Maniak (62,840 p.)
O to sie przy okazji zareklamuję, mam do sprzedania ram 2x 4GB, procek i5-4570 (lub 4560 czy coś takiego, jesli bedziesz zainteresowany to sprawdze) i płyte głowną asrock H81M

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 kwietnia 2018 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
Przy każdej karcie graficznej jest podany wymiar (jak nie na stronie sklepu to u producenta):
https://www.gigabyte.com/pl/Graphics-Card/GV-N1060AORUS-6GD-rev-10#sp

https://pl.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1060-GAMING-X-Plus-6G/Specification

Podobnie jest z obudową:
https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m35-spc128-707485/

Przy obudowie jest (przynajmniej powinno być) napisane z jakim rodzajem płyt głównych jest kompatybilna.
komentarz 6 kwietnia 2018 przez Jakub Ziętarski Nowicjusz (120 p.)
A czy włożę zasilacz od micro ATX do zwyklej obudowy ATX?
komentarz 6 kwietnia 2018 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
Przytoczony model zdaje się, że nie ma takiej możliwości (aczkolwiek w tym modelu zasilacz leży na "podłodze", więc być może jakoś to się uda, prowizorycznie, rozwiązać (tymczasowo)) - w sumie też powyższą obudowę wziąłem jako przykład i wybrałem pierwszą z brzegu, więc szukaj a znajdziesz.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 518 wizyt
pytanie zadane 7 listopada 2017 w Sprzęt komputerowy przez edi.max69 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 134 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2025 w Sprzęt komputerowy przez Nanizok Początkujący (490 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 337 wizyt
pytanie zadane 21 grudnia 2025 w Sprzęt komputerowy przez Nanizok Początkujący (490 p.)

93,727 zapytań

142,668 odpowiedzi

323,283 komentarzy

63,287 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...