Moim zdaniem musisz znać przede wszystkim JS i do tego np. React albo VUE, lub inną technologię do apek. HTML i CSS to nie języki programowania a ich znajomość jest obowiązkowa i tu nie ma nawet co dyskutować :)
Co do PHP i MySQL to osobiście uważam, że mimo wszystko front powinien choć trochę znać back-end choćby po to by łatwiej rozmawiać z back-end programistami. Naucz się choćby podstaw jak obsługa formularza wysłanego Ajax i tradycyjnie, dwustronna komunikacja z użyciem formatu JSON itp. Warto też zrobić choćby jedną małą apkę z bazą danych abyś ogólnie wiedział z czym się to je itp. Nie musisz od razu umieć tworzyć rozbudowanych baz, wielolinijkowych selectów, procedur itp. ale wg mnie powinieneś umieć np. pobrać sobie z paru tabelek jakieś dane. Starczy jak będziesz wiedział do czego służy select, znał parę rodzajów join, parę funkcji, typy danych, group, where, like itp.
Nigdy nie wiesz co przyjdzie Ci robić w życiu. A może z czasem po poznaniu JS zechcesz pobawić się w node na na back-endzie i voila, jak znalazł przyda się wiedza którą przed chwilą opisałem :)
Generalnie myśl raczej w kategoriach tego co się uczyć, ale w sensie jak rozwiązać problem. Czyli np. mam formularz, nie chcę odświeżać strony to ślę Ajax, na tyłach sobie coś tam obraniam, bawię się w jakąś walidację itp. i wrzucam do bazy. Potem coś tam wyciągam z bazy itp. itd.
To czy zrobisz coś z PHP, Java, JS, .NET, node itp. itd. to mało ważne. Jeśli będziesz wiedział, że aby pobrać dane z bazy musisz się z nią połączyć, potem machnąć jakiś select, obrobić dane itp. itd. potem wysłać je JSON itp. to przyda Ci się praktycznie w każdym języku przy zastosowaniach webowych.
A ponad to może czasem wpadnie Ci jakaś robótka dodatkowa, choćby prosta stronka w WP gdzie PHP się jak najbardziej przyda :) A to czy zrobisz coś frameworkiem A czy B, albo w ogóle bez frameworka to na prawdę nie ma znaczenia.
To tak jak wiele osób (choć dziś już mniej) mówi aby uczyć się koniecznie jQuery i bootstrapa itp. Moim zdaniem to błąd jeśli proponujemy takie coś początkującemu. Jeśli będziesz znał JS to jQuery opanujesz bardzo szybko. To samo z bootstrapem, którego zrozumiesz jeśli będziesz znał CSS i JS.
Także podsumowując polecam naukę przede wszystkim JS (vanilla), potem skok np. na React i liznąć co nie co back-endu aby wiedzieć o co ogólnie chodzi.