• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Piorytetowy Internet WiFi

+1 głos
365 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Czarus Obywatel (1,310 p.)
Witam Otóż mam współlokatorów którzy nieustannie coś pobierają itp.  I chciał bym prosić was o pomoc, a mianowicie czy można ustawić w ruterze swój komputer jako priorytet dla rutera w udostępnianiu Sieci bezprzewodowej ?

Proszę o odpowiedź.

Z góry dziękuje.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 23 marca 2018 przez NoOgar95 Dyskutant (9,290 p.)
wybrane 12 kwietnia 2018 przez Czarus

Najlepsza
Cześć,

Na routerach można ustawić QoS - Quality os Services. Przy jej pomocy można przypisać priorytet dla danego urządzenia. Standardowo jest 7 poziomów QoS im wyższy, tym szybciej pakiety będą wysyłane na podany MAC Adres.

Spotkałem się również z możliwością przycinania pasma na określonych interfejsach.

Wszystko zależy od posiadanego routera.

Jeśli korzystasz z Windowsa sprawdź ustawienia QoS na samym systemie. Poniżej instrukcja dla Windows 10.

1. gpedit.msc

2. Konfiguracja komputera > Ustawienia Systemu Windows

3. Prawym przyciskiem myszy na Ustawienia QoS oparte na zasadach > Zaawansowane ustawienia QoS.

4. Zaznaczyć Określ poziom przepływności odbierania protokołu TCP i wybrać Poziom 3 (maksymalna przepustowość).

Pozdrawiam.
+3 głosów
odpowiedź 20 marca 2018 przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
Możesz ich z ddosować :)
1
komentarz 20 marca 2018 przez Czarus Obywatel (1,310 p.)

że też do głowy mi nie wpadło !! Dziękilaugh

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 481 wizyt
pytanie zadane 29 września 2022 w Sieci komputerowe, internet przez Qba2312 Nowicjusz (240 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 178 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 32,158 wizyt

93,607 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...