• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy ten pomysł ma sens?

Hosting forpsi easy 1 pln
0 głosów
248 wizyt
pytanie zadane 19 marca 2018 w Nasze projekty przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Jestem w trakcie nauki C# (jako, że nauka programisty nigdy się nie kończy) i chcę napisać spory, wieloplatformowy projekt.

Główne założenie:

Aplikacja do obsługi biblioteki. Aplikacja desktopowa(WPF, MVVM) do zarządzania przez obsługę, pracowników biblioteki. Aplikacja WWW (ASP.NET MVC) dla użytkowników biblioteki (przeglądanie księgozbioru, rezerwacja książek). Chciałbym też (na końcu jak już uporam się z pierwszymi 2) zrobić appkę mobilną (Xamarin) do tego samego celu co strona. Wszystko oparte by było o bazę MySQL.

Pytania:

1. Czy tak duży projekt ma sens dla jednej osoby? Jak o tym myślę to wydaje się masa roboty przede mną, ale mam ochotę przekonać się, ile uda mi się zrobić.

2. Czy MySQL jest odpowiednią bazą do tego typu projektu?

3. Jeśli macie jakieś sugestie, co do tego co powinno się w takiej aplikacji (dowolnie której) znaleźć, to chętnie ich wysłucham :)

1 odpowiedź

+4 głosów
odpowiedź 19 marca 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,530 p.)
wybrane 20 marca 2018 przez Secrus

Najlepsza
1. tak

2. tak

3. pokombinuj, postaw się w roli usera i zrób burzę mózgu a sam się zdziwisz pewnie jak dużo funkcjonalności wymyslisz :)

Moim zdaniem na tego typu apce nauczysz sie na prawdę dużo ale... licz się z tym, że pewnie wiele razy zechcesz to rzucić jak staniesz w miejscu... jednakże jak faktycznie dotrwasz to będziesz w stanie pisać i większe apki :)

Szczerze życzę powodzenia i wytrwałości!

Podobne pytania

+3 głosów
2 odpowiedzi 334 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 274 wizyt
pytanie zadane 11 lutego 2019 w Nasze projekty przez niezalogowany
0 głosów
3 odpowiedzi 473 wizyt
pytanie zadane 1 lutego 2017 w PHP przez JakisNowy Nowicjusz (150 p.)

92,114 zapytań

140,777 odpowiedzi

317,760 komentarzy

61,435 pasjonatów

Advent of Code 2023

Top 15 użytkowników

1. 1004p. - Łukasz Eckert
  2. 992p. - Dawid128
  3. 941p. - Mikbac
  4. 923p. - rucin93
  5. 878p. - CC PL
  6. 860p. - TheLukaszNs
  7. 856p. - Eryk Andrzejewski
  8. 841p. - nidomika
  9. 818p. - sefirek
  10. 785p. - the Bielsky
  11. 755p. - ikarek-one
  12. 749p. - Michal Drewniak
  13. 726p. - Arkadiusz Waluk
  14. 715p. - adrian17
  15. 713p. - Henry Saele
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Uwaga - w dniach od 02.12 do 08.12 trwają Mikołajki (książki drukowane mają rabat -35%, ebooki do -45%). Zaś dodatkowy, specjalny kod zniżkowy: HELMIKOLAJ-10 dla naszych Widzów zapewni Wam oszczędność -10zł dla zamówień powyżej 70zł! Warto korzystać!

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...