• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tło strony przystosowane do powiększenia na stronie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
233 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2018 w HTML i CSS przez DreaM Użytkownik (840 p.)

Witam. Jak mogę wstawić na stronę tło np. jakiś obrazek i co mam zrobić, żeby po tym jak się zmniejszy powiększenie strony to obrazek nadal będzie na całą szerokość przeglądarki? 

Aktualnie gdy mam kod css

background-image: url(Images/tlo2.jpg);
background-position: center;
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat

to tło jest stałe, zjeżdżając niżej na stronie tło się nie zmienia, ale jak pomniejsze powiększenie strony to obrazek również robi się mniejszy i pojawia się białe tło wokół obrazka a ja chciałbym aby zmniejszając powiększenie na stronie obrazek zostawał ciągle jako tło bez białej obramówki

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 marca 2018 przez gremlin Dyskutant (7,600 p.)

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 286 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2015 w HTML i CSS przez BoodziooPL Początkujący (430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 128 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2018 w HTML i CSS przez MrxCI Dyskutant (8,260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 495 wizyt
pytanie zadane 23 października 2017 w HTML i CSS przez Radek Begej Użytkownik (580 p.)

92,975 zapytań

141,939 odpowiedzi

321,182 komentarzy

62,302 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...