• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zmieniająca się wielkość diva po zjechaniu niżej na stronie.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
147 wizyt
pytanie zadane 13 marca 2018 w HTML i CSS przez DreaM Użytkownik (840 p.)
Witam. Chciałbym uzyskać efekt, że mam na górze strony menu z wyborem różnych odnośników przypięte ciągle na górze. Trudno mi to wytłumaczyć ale ten pierwszy efekt mam osiągnięty.

Chodzi mi o to, jak zrobić, że gdy jestem na samej górze strony WWW to div z menu ma np. 60px wysokości a jak zjedziemy na stronie np. 300px; to wysokość diva zmieni się na  30px;

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 13 marca 2018 przez gremlin Dyskutant (7,600 p.)
edycja 13 marca 2018 przez gremlin
Możesz użyć zdarzenia 'scroll' i sprawdzać czy pageYOffset jest większy niż przykładowe 300, wtedy zmienić wysokość tego diva bezpośrednio w kodzie js lub przypisując mu klasę z inną wysokością (co raczej jest wygodniejsze).
komentarz 13 marca 2018 przez DreaM Użytkownik (840 p.)
A masz jakiś dostęp do poradnika polskiego lub angielskiego-najlepiej filmu?
komentarz 13 marca 2018 przez gremlin Dyskutant (7,600 p.)

Tutaj masz wyjaśnione na innym przykładzie ale w gruncie rzeczy te same elementy które raczej pomogą Ci się uporać z Twoim kodem.

https://youtu.be/cOFWh_4d_sU

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 143 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez czujek22 Dyskutant (7,670 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 283 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 494 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2016 w HTML i CSS przez Sedki Początkujący (250 p.)

92,963 zapytań

141,928 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,297 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...