• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[AKTUALIZACJA] Opinia o technikum informatycznym. Wspólnie tworzymy artykuł.

+7 głosów
1,157 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2018 w Nasze projekty przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
edycja 20 maja 2018 przez Pietrak

[AKTUALIZACJA]

Jakiś czas temu poprosiłem was o wypełnienie ankiety dotyczącej waszej nauki w technikum informatycznym, by stworzyć post podsumowujący ten kierunek i dający pogląd na to co się tam dzieje. 
Chciałem to zrobić głównie ze względu na liczne pytania w związku z trwająca rekrutacją do szkół.

Zapraszam do lektury: https://pietrak.net/blog/post/4/technikum-informatyczne-jak-jest-naprawde-opinia-uczniow

Zapraszam również do dyskusji w komentarzach pod postem. Każdy, kto nie wziął udziału w ankiecie może podzielić się tam spostrzeżeniami.

Dzień dobry,
chciałbym na wstępie poinformować, że jestem uczniem ostatniej klasy technikum informatycznego oraz właścicielem strony https://pietrak.net wraz z dołączonym tam blogiem. Obecnie na blogu posiadam 3 wpisy dotyczące stron www.

W związku z dużą liczbą pytań na forum o technikum informatyczne oraz zbliżającym się okresem rekrutacyjnym postanowiłem napisać wpis na bloga dotyczący wrażeń ze szkoły, największych problemów kształcenia i jakości nauki. 

Stwierdziłem, że ukazanie tego wyłącznie z mojej perspektywy nie będzie miarodajne. Dlatego postanowiłem stworzyć vademecum dotyczące tego kierunku i zapytać o zdanie inne osoby i wkomponować ich odpowiedzi do mojego artykułu. 

Wiem, że wiele osób z tego forum chodzi lub chodziło do TI. Na forum jest również kilku nauczycieli informatyki. ;)

Stworzyłem formularz na Google. Zawiera on kilka pytań zamkniętych oraz otwarte. Wszystkie odpowiedzi są opcjonalne. To zależy od Ciebie i Twojego czasu ile informacji udostępnisz. Nie chcę tylko negatywnych czy tylko pozytywnych opinii. Proszę was o wasze odczucia.

Zdaje sobie sprawę, że wiele osób uczyło się na różnych podstawach programowych, dlatego starałem się stworzyć dość uniwersalne pytania. Jeżeli uważacie, że czegoś zabrakło, to proszę dopisać to w pytaniach otwartych. 

Formularz

komentarz 8 marca 2018 przez Ehlert Ekspert (215,050 p.)
Nom, gulp i git w technikum. Chyba nie ten kraj, lub tylko we własnym zakresie.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 marca 2018 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Pozwolę sobie odświeżyć, ponieważ dość szybko spadł post na 3 stronę, przez co wiele osób go mogło nie zauważyć.

Aktualnie mam 12 odpowiedzi, w tym kilka bardzo ciekawych i merytorycznych.
komentarz 9 marca 2018 przez Benek Szeryf (93,190 p.)

Po wg nie stawiamy kropki, ponieważ g jest ostatnią literą tego wyrazu. Tyczy się to wszystkich skrótów, np. dr, mgr.

komentarz 9 marca 2018 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Małe przeoczenie. Słuszna uwaga, dzięki.
0 głosów
odpowiedź 20 maja 2018 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 261 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 761 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 6,334 wizyt

93,503 zapytań

142,441 odpowiedzi

322,789 komentarzy

62,941 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...