• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brackets - problem z ESLint

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
985 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2018 w JavaScript przez Ku$y^ Nowicjusz (200 p.)
edycja 5 marca 2018 przez Ku$y^

Witam,

jak widać na załączonym zdjęciu, wywala mi błędy "is not defined". Jak mam się tego pozbyć, bardzo proszę jakąś podpowiedz.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 5 marca 2018 przez JayJay Mądrala (6,020 p.)

Nie deklarujesz zmiennej „i” w pętlach - brak słowa kluczowego var/let, stąd błędy.

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Statements/for

komentarz 5 marca 2018 przez Ku$y^ Nowicjusz (200 p.)

Dzięki za odpowiedz, dodałem deklaracje do zmiennej "i" w pętli, nadal wyskakuje błąd:

komentarz 5 marca 2018 przez JayJay Mądrala (6,020 p.)
edycja 5 marca 2018 przez JayJay

JSLint wyświetla ostrzeżenia:

ESLint wyświetla błędy :

• mówi o tym, że funkcja 'weryfikuj' została stworzone, ale nigdzie w kodzie JS nie jest wykorzystywana (wywoływana).
  • odnoszący się do tego, że nie wie jakie są zmienne globalne w "środowisku" JS, z którego korzystasz. W pliku konfiguracyjnym ESLint może ustawić środowisko np. browser. https://eslint.org/docs/user-guide/configuring.html#specifying-environments

Dzięki za super odpowiedz. Starałem się podążać za wskazówkami i zrozumieć w czym tkwi problem. Wprowadziłem pare zmian. W pliku eslintrc.json sprawdziłem środowiska, kod wygląda następująco:

{
  "root": true,
  "env": {
    "browser": true,
    "commonjs": true,
    "node": true,
    "mocha": true
  },

dodałem też komentarz:

/* eslint-env browser */

Nadal został ostatni błąd, nie mogę sobie z tym poradzić:

komentarz 5 marca 2018 przez JayJay Mądrala (6,020 p.)
edycja 5 marca 2018 przez JayJay

Ten błąd, tak jak już wspomniałem wyżej odnosi się do tego, że funkcja 'weryfikuj' została stworzona, ale nigdzie w kodzie JS nie jest wykorzystywana (wywoływana). Zauważ, że funkcję 'weryfikuj' wywołujesz w html z pomocą zdarzenia 'onclick', co nawiasem mówiąc jest złą praktyką.

Artykuł o zdarzeniach w JS: http://kot-zrodlowy.pl/javascript/programowanie/2017/04/26/zdarzenia-w-js-z-czym-to-si%C4%99-je.html

Rozumiem już, dzięki wielkie ;)

Podobne pytania

–2 głosów
1 odpowiedź 540 wizyt
pytanie zadane 29 września 2017 w JavaScript przez kacpx123 Początkujący (410 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 265 wizyt
pytanie zadane 11 września 2018 w Systemy operacyjne, programy przez malybyq Użytkownik (980 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 285 wizyt
pytanie zadane 18 grudnia 2020 w HTML i CSS przez DominikPie Użytkownik (770 p.)

93,382 zapytań

142,382 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,739 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...