• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z komputerem.

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+1 głos
491 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2018 w Sprzęt komputerowy przez BENG Początkujący (370 p.)
Cześć!

Mam problem od dłuższego czasu z komputerem ponieważ podczas grania w gry czy dobrowolnego sufowania po internecie czy oglądania filmów na YouTube komputer sam się wyłącza i resetuje.Patrzyłem podgląd zdarzeń i znalazłem treść: "System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Możliwe przyczyny błędu: system przestał odpowiadać lub uległ awarii albo nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania."Niby oczywiste ale nie mam zielonego pojęcia co zrobić jeśli ktoś może pomóc,to proszę.

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 4 marca 2018 przez OdsetekGlupoty Pasjonat (15,360 p.)
Witam,

Powinieneś sprawdzić czy wszystko jest dobrze podłączone. Czy połączenie z gniazdkiem nie jest zbyt luźne i czy wszystkie kabelki dobrze się trzymają.

Jeśli wszystko jest OK, sprawdzaj od czasu do czasu czy komputer się nie przegrzewa. Możesz także wejść w menadżera zadań i zobaczyć co "zżera" najwięcej procesora/pamięci.
komentarz 4 marca 2018 przez BENG Początkujący (370 p.)
Myślę,że problem jest z kablem od zasilacza ponieważ wydaje mi się,że nie jest dopięty do końca.Kiedy próbowałem go dopiąć to po kilku próbach znów się zresetował.Chyba coś mi świta.
0 głosów
odpowiedź 4 marca 2018 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Stawiał bym na kości RAM. Sprawdź jak masz 2 to jedną wymontuj, jak 1 to postaraj się zdobyć tak dla testu inną.
komentarz 4 marca 2018 przez niezalogowany
Uszkodzenie RAM najczęściej (niemal zawsze) wiąże się z BSODami lub crashami aplikacji w losowych momentach. Ewentualnie błędem podczas POST, ale to nie ten rodzaj uszkodzenia. (-:
Zapomniałem dopisać,że problem występuje odkąd zaktualizowałem windowsa do 10 z 8.1.

Przed Aktualizacją do Windowsa 10 wszystko było w porządku.
0 głosów
odpowiedź 4 marca 2018 przez kubal0101 Początkujący (280 p.)
Jeśli jest to nowy komputer może być to problem z źle dopasowanym zasilaczem, miałem taki sam problem gdy zakupiłem w wakacje nowy komputer, pozdrawiam ;p
Nie komputer posiadam już 2 lata.
komentarz 4 marca 2018 przez kubal0101 Początkujący (280 p.)
Spróbuj otworzyć i przeczyścić kompa, może to pomoże. ;p Ale nie gwarantuje na 100%;p
Już przeczyściłem dokładnie.

Zobaczymy.
Skoro mowisz, ze bylo tam sporo kurzu to moze to to, jak nie sprobuj cofnac aktualizacje do w 8.1 jesli to nie pomoze ;pp
Tylko jest problem nie posiadam klucza do win 8.1 a nie mogę cofnąć(w sensie ustawienia aktualizacje i odzyskiwanie, odzyskiwanie) ponieważ aktualizacje robiłem już ponad 2-3 miesiące temu.
Mozesz napisac/zadzwonic do ich supportu, napisac maila i ogadac sprawe, moze Ci przypomna klucz czy cos, nie wiem jak to z tym jest ;d
0 głosów
odpowiedź 4 marca 2018 przez Szakal Początkujący (270 p.)
Może wyłącza się przez to, że ma za wysokie temperatury. Sprawdź ;)
Generalnie jak gram w gry typu Fortnite,gta,cs go,lol itp.

Podczas grania w fortnite temperatura sięga nawet 70 stopni celcjusza natomiast podczas grania w gta czy cs go to jest gdzieś w granicach 40-50-60.

W lolu jest ok.35
komentarz 4 marca 2018 przez Szakal Początkujący (270 p.)

Jeśli dawno nie wymieniałeś pasty termo to myślę, że powinieneś od tego zacząć ;]

Narazie wyczyściłem dokładnie skurzu bo było go tam w pi**u i jutro pójde do sklepu i zakupie paste.

Zapomniałem dopisać,że problem występuje odkąd zaktualizowałem windowsa do 10 z 8.1.

Przed Aktualizacją do Windowsa 10 wszystko było w porządku.

komentarz 4 marca 2018 przez Szakal Początkujący (270 p.)
Ostatnio dwóm osobom robiłem formata z win10 na 8.1 bo z tym systemem zawsze są jakieś problemy . Więc moim zdaniem to może być też przyczyną. Windows 10 ma swoje fazy i już z doświadczenia wiem, że najlepiej z niego nie korzystać bo szkoda czasu na dociekanie co się stało w win10...
0 głosów
odpowiedź 4 marca 2018 przez Mateuszz Początkujący (340 p.)
I jak, działa?
Jeszcze nie robiłem,dzisiaj nie mam czasu jutro myśle że da rade.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 1,241 wizyt
pytanie zadane 27 lutego 2022 w C i C++ przez Ciawes Użytkownik (530 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 3,996 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,770 wizyt

93,442 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,690 komentarzy

62,804 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...