• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Odbiór wartości z inputa innego pliku php.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
134 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2018 w PHP przez Oskar Szkurłat Bywalec (2,780 p.)

Witam, napisałem ów kodziki, natomiast nie działa mi odbiór w php danych, mógłby ktoś wyjaśnić mi w jakiej formie powinny być zmienne w php, żeby updatowały zmienne w mysql? Chciałem zrobić to poprzez nadanie value w inputach, wysłanie jako zmiennej do zewnętrznego pliku, jakim jest PHP, a następnie użycie owych wartości w update w bazie danych mysql.
 

<script>
		function testsending(){
				var mylevel = document.getElementById("level").innerHTML;
				var myexp = document.getElementById("trueExp").innerHTML;
				document.getElementById('inputMyExp').value = String(mylevel);
				document.getElementById('inputMyLevel').value = String(myexp);
				document.getElementById('console').src = "updateStats.php";
		}
	</script>
<?php require_once "connect.php";
$conn = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
if ($conn->connect_error) {die("Connection failed: " . $conn->connect_error);} 

include 'gra.php';
$newlvl = $_POST['mylevel'];
$newexp = $_POST['myexp'];
echo $newlvl;
echo $newexp;

$sql = "UPDATE uzytkownicy SET level='$newlvl', exp='$newexp' WHERE user='$myuser'";

if ($conn->query($sql) === TRUE) { echo "Record updated successfully";} else {echo "Error updating record: " . $conn->error;}$conn->close();?>

Z góry dziękuję za pomoc

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 4 marca 2018 przez dervil Gaduła (3,030 p.)
wybrane 4 marca 2018 przez Oskar Szkurłat
 
Najlepsza
$zmienna

tylko że php musi czytać je jako zmienne więc musisz przed je wyświetlić jako zmienne

użyj w zapytaniu bazy przed i za zmienna ".$zmienna."
komentarz 4 marca 2018 przez Oskar Szkurłat Bywalec (2,780 p.)

Jeżeli mówisz o wersji: 

include 'gra.php';

$sql = "UPDATE uzytkownicy SET level='$mylevel', exp='$myexp' WHERE user='$myuser'";

przy:

		<input id="inputMyLevel" name="mylevel" value=" " />
		<input id="inputMyExp" name="myexp" value=" " />

to nie działa niestety.

komentarz 4 marca 2018 przez Oskar Szkurłat Bywalec (2,780 p.)

@dervil,

Nie wiem szczerze co robiłem w Twojej metodzie źle, aczkolwiek działa na inny sposób: znalazłem poradnik xd ale dziękuję za nakierowanie, dla chętnych oto ów metodyka:
 


<script src="//code.jquery.com/jquery-1.12.0.min.js"></script>
<input type="text" id="mylevel"/><br />
<input type="text" id="myexp"/><br />
<input type="button" value="Submit" onclick="testsending();">
<script type="text/javascript">
	//Przeslanie expa oraz levela na server
		function testsending(){
				//Uzupelnianie inputow danymi
				var localmylevel = document.getElementById("level").innerHTML;
				var localmyexp = document.getElementById("trueExp").innerHTML;
				document.getElementById('mylevel').value = String(localmylevel);
				document.getElementById('myexp').value = String(localmyexp);
				//Przeslanie na server
				var mylevel = $('#mylevel').val();
				var myexp = $('#myexp').val();
				
				$.post('updateStats.php',{postmylevel:mylevel,postmyexp:myexp},
				function(data){
					$('#result').html(data);
				});
		}
</script>
include 'gra.php';
echo $myuser;
echo $mylevel = $_POST['postmylevel'];
echo $myexp = $_POST['postmyexp'];


$sql = "UPDATE uzytkownicy SET level='$mylevel', exp='$myexp' WHERE user='$myuser'";

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 188 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2017 w SQL, bazy danych przez krispello Obywatel (1,440 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 800 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 346 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2021 w PHP przez dequk Użytkownik (810 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,554 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...