• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kroki w nauce C#

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
743 wizyt
pytanie zadane 3 marca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez marcin99b Szeryf (86,140 p.)
Jest gdzieś spis zagadnień jakie powinniśmy opanowywać, aby nie stać w miejscu?

Chodzi mi najlepiej o spis elementów w C#
np wielowątkowość, asynchroniczność, refleksje, typy generyczne, funkcje anonimowe, metody rozszerzające, atrybuty itd

Kiedyś widziałem spis -> kolejność nauki elementów w c#, to był chyba program nauczania z którego lubią korzystać studia
Tylko nie pamiętam jak się nazywał, fajnie gdyby ktoś podał

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 marca 2018 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,260 p.)

Cześć!

Może spróbuj zrealizować jakiś prosty projekt np. w WPF opanowując w ten sposób podstawy? Krok po kroku będziesz się wtajemniczał w zagadnienie, rozwiązując po drodze masę problemów. Zawsze można podeprzeć się dobrą książką np. "C#. Rusz głową!". Jeśli nie masz ochoty kupować tej książki to zerknij na jej spis treści, który może pomóc w wyszukiwaniu opracowań w internecie.

M.

komentarz 4 marca 2018 przez marcin99b Szeryf (86,140 p.)

Patrząc po spisie treści to poza aplikacjami desktopowymi i windows phone, jest tam mniej niż umiem 
Może z LINQ i typów danych trochę poczytam i jakieś informacje dodatkowe wpadną 
Ale ogólnie mam wrażenie, że ksiażka jest kierowana dla osób dopiero zaczynających z programowaniem

Ja już czuje się osobą która "troche tego ogarniam, ale wiem że dużo przede mną"
Przykładowy projekt na GitHubie LINK

komentarz 4 marca 2018 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,260 p.)
Coś mi się zdawało, że jesteś zaawansowanym w materii, ale po nocce czujność ma osłabiona była :-)
1
komentarz 4 marca 2018 przez marcin99b Szeryf (86,140 p.)
nie czuje sie jakoś zaawansowany właśnie

ogarniam te wszystkie elementy które podałem... no ale jednak nie czuję się w tym pewnie
a większość materiałów jakie znajduje, są kierowane pod tych początkujących, bo prościej napisać "jak zacząć" niż "co robić po X miesiącach nauki"

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 666 wizyt
pytanie zadane 28 maja 2017 w HTML i CSS przez agit45 Obywatel (1,110 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 1,805 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 871 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez ASAP(education) Nowicjusz (200 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,258 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...