• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przekierowanie do wysłania wiadomości gmail?

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
621 wizyt
pytanie zadane 3 marca 2018 w HTML i CSS przez PROFF Obywatel (1,180 p.)
Dzień dobry,

Chcę dodać w sidebarze przekierowanie do pisania wiadomości pocztowej, coś takiego, że po kliknięciu następuje przekierowanie do poczty i email do którego wysyłana jest wiadomość ( czyli mój ) jest już wpisany, zwykłe mailto: w a hrefie nic nie robi, chyba, że to ja coś robię nie tak.
komentarz 3 marca 2018 przez Bazinga Bywalec (2,120 p.)

Możesz pokazać kod?
Ewentualnie możesz spróbować otworzyć stronę w innej przeglądarce, albo bez ad blockera(jeśli masz).

Tak dla przypomnienia::

<a href="mailto:someone@example.com">someone@example.com</a>

komentarz 3 marca 2018 przez PROFF Obywatel (1,180 p.)
edycja 3 marca 2018 przez PROFF

Klikam i zupełnie nic się nie dzieje.

Nie wiem czy mogę podać tu link ale proszę: strona

Pierwsza linijka na zielonym tle.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 3 marca 2018 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
wybrane 3 marca 2018 przez PROFF

Najlepsza
Może po prostu nie masz żadnego klienta poczty.
Możliwe bo nawet nie wiem, że powinienem mieć, napiszesz coś więcej?
komentarz 3 marca 2018 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)

Nie wiem co tu więcej pisać, klient poczty to zwykły program typu outlook, po kliknięciu w link z mailto powinno otworzyć się okno z jakimś klientem. Twój link z mailem działa poprawnie.

Aha, a da się by nie wymagało to programu, a po prostu otwierało się w nowym oknie przeglądarki bądź jakoś bezpośrednio na stronie?
Można wykorzystać np. Gmaila - ale tylko gdy zakładasz, że każdy kto kliknie w maila i chcę do Ciebie napisać, posiada konto na Gmail-u.
I jak by wyglądał kod tylko dla Gmaila?

https://stackoverflow.com/a/30800307

<a href="https://mail.google.com/mail/u/0/?view=cm&fs=1&tf=1&to=target@email.com">target@email.com</a>

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 112 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez vjeera Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 564 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez paulina_gab Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 204 wizyt
pytanie zadane 15 października 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez 1Freez3 Nowicjusz (120 p.)

93,088 zapytań

142,046 odpowiedzi

321,473 komentarzy

62,435 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...