• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pliki c++ jak otwierac

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,096 wizyt
pytanie zadane 1 marca 2018 w C i C++ przez Szymon hciećwiedzieć Początkujący (330 p.)
Czy jest mozliwosc otworzyc plik w jezyku c++ który sam napisałem  bez kompilatora ,jeśli tak to jak ?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 marca 2018 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
Jeśli chodzi ci o uruchomienie kodu bez kompilatora na komputerze to możesz użyć np. http://cpp.sh/ a jeśli tylko do edycji to jakimkolwiek edytorem odtworzysz.
komentarz 1 marca 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
To zle zrozumialem, przepraszam :)
komentarz 1 marca 2018 przez Szymon hciećwiedzieć Początkujący (330 p.)

@Beginer, mam jest folder bin a w nim debug i w tym folderze aplikacja z nazwą ktorą nadalem ja prxy tworzeniu projektu i jesli tą aplikacje przesle to bede mogl ja oteierac na kazdym innym komputerze ? 

 

komentarz 1 marca 2018 przez Beginer Pasjonat (22,110 p.)
Dokładnie tak!  

To jest Twój plik w wersji wykonywalnej, już skompilwany, który możesz rozsyłać po całym świecie i każdy go uruchomi.
komentarz 1 marca 2018 przez Szymon hciećwiedzieć Początkujący (330 p.)

Wszystko fajnie tylko jak próbuje wstawic linijke kodu dzięki ktorej nie zamyakła by się konsola ona i tak to robi ??

Pomożesz jeszcze w tym :):) dodaje jezcze na górze #include <cstdio>

komentarz 1 marca 2018 przez Beginer Pasjonat (22,110 p.)
Spróbuj z funkcją getchar();  (plus nagłówek conio.h).

Ja mam w ręku nieduży tablet, nie mogę sprawdzić.
0 głosów
odpowiedź 1 marca 2018 przez Marcin_N_97 Stary wyjadacz (10,290 p.)
Nie bez kompilatora tylko raczej bez IDE, każdym edytorem tekstu.
0 głosów
odpowiedź 1 marca 2018 przez Beginer Pasjonat (22,110 p.)
Przecież używasz IDE Code Blocks, który "produkuje" również wersję wykonywalną  exe. Masz ją w podkatalogu bin.

Twój plik exe "odpalisz" na każdym komputerze.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 411 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 638 wizyt
pytanie zadane 8 września 2016 w C i C++ przez PsyLisek Użytkownik (570 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 334 wizyt
pytanie zadane 27 października 2015 w HTML i CSS przez DariuszH Gaduła (3,100 p.)

92,548 zapytań

141,391 odpowiedzi

319,510 komentarzy

61,932 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...