• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Javascript i multiple GET requests do API

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
300 wizyt
pytanie zadane 1 marca 2018 w JavaScript przez ebo96rok Bywalec (2,980 p.)
Witam. Inforumję z góry, że nie pisałem nic poważnego w Javascript i do końca nie wiem czym jest Node.js, ale chciałbym osiągnąć pewien rezultat. Mianowicie w kodzie JS posiadam Array'a z adresami URL, a dokładniej to zapytania do API i chciałbym wysłać te zapytania do serwera, a następnie poczekać na odpowiedź z każdego zapytania i dalej gdy już każde zapytanie zostanie ukończone to działać już na JSON'ach, które zwróci mi każde zapytanie z osobna. Więc jak osiągnąć taki efekt? Dodam, że cały kod będzie wykonywany za pomocą "Firebase functions" więc jeżeli będzie do tego potrzebna jakaś biblioteka czy moduł (chyba tak to można zazwać) to tylko z Node.js.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 1 marca 2018 przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
wybrane 1 marca 2018 przez ebo96rok
komentarz 1 marca 2018 przez ebo96rok Bywalec (2,980 p.)
Dzięki. Przydało się i osiągnąłem to co chciałem. Co prawda używając modułu "axios", ale naprowadziłeś mnie :D

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 72 wizyt
+2 głosów
1 odpowiedź 444 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 1,163 wizyt
pytanie zadane 11 września 2017 w JavaScript przez Caesar Początkujący (310 p.)

93,008 zapytań

141,974 odpowiedzi

321,255 komentarzy

62,348 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...