• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pierwszy projekt

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
232 wizyt
pytanie zadane 28 lutego 2018 w HTML i CSS przez Tradereu Użytkownik (780 p.)

Hej, około 2-3 miesiące staram się coś dłubać w CSS i HTM większość mojej drogi to była video edukacja na yt.

Teraz staram się coś pisać, to moje pierwsze ''dzieło'' które sam zrobiłem ->Tutaj

Chciałbym się zapytać jak waszym zdaniem prowadzić dalej swoją edukacje aby te strony zaczęły wyglądać a kod nie zabijał składnia.Książka może jakieś kursy online ?

RWD praktycznie nie istnieje tutaj jednak ten temat jest dość świeży dla mnie.

 

2
komentarz 28 lutego 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

Yyyyy... 

</head>
    <header>
        <nav>
            <ul id="menu">
	           <li><a href="index.html">Home</a></li>
	           <li><a href="#">O nas</a></li>
	           <li><a href="#">Kontakt</a></li>
            </ul>
        </nav>  
            <div id="topbaner">
                <h1 class="text-logo">Pożyczki dla zadłużonych</h1>
            </div>
    </header>
    <body>

Yyyyyy?

komentarz 28 lutego 2018 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
ul xf
komentarz 28 lutego 2018 przez Tradereu Użytkownik (780 p.)
jak powinno to prawidłowo wyglądać?
komentarz 28 lutego 2018 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
Powiem ci np że nie nadaje się klas np h1 bo to nieeleganckie i nie praktyczne
komentarz 28 lutego 2018 przez Tradereu Użytkownik (780 p.)
Czyli h1 powinienem umieścić w divie , a co z ul ?
komentarz 28 lutego 2018 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)

jak chcesz zmieniać style h1 w cssie to zrób.

h1
{

}

 

komentarz 28 lutego 2018 przez Tradereu Użytkownik (780 p.)
#topbaner h1

{
 
}

czyli tak będzie dobrze ?

komentarz 28 lutego 2018 przez gremlin Dyskutant (7,600 p.)

@Dorian Bajorek, 

Co jest niepraktycznego w nadawaniu klasy elementowi <h1>?

komentarz 1 marca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

Powiem ci np że nie nadaje się klas np h1 bo to nieeleganckie i nie praktyczne

Jest to całkowita nieprawda, ponieważ tag h1 to tag nagłówkowy.

 jak powinno to prawidłowo wyglądać?

Cały header powinien być w body, 

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 lutego 2018 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
1. Struktura HTML leży - nie wiem czy to przez przypadek czy brak wiedzy, ale header powinien być w sekcji body.
2. RWD to jest standard, więc musisz umieć i wcale nie jest takie trudne. Na YT od groma praktycznych poradników. Jak wolisz inną formę nauki to znalazłem u siebie w zakładkach coś od Google, więc pewnie ujdzie: https://developers.google.com/web/fundamentals/design-and-ux/responsive/?hl=pl
3. Generalnie layout nie powala, jeśli nie masz dobrego zacięcia do takich rzeczy to możesz wzorować się na innych stronach albo PSD'kach.
4. Przyciski w nawigacji nie są klikalne (tylko linki).
komentarz 28 lutego 2018 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
Świetny ten link :DDDD
+1 głos
odpowiedź 28 lutego 2018 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
Wincyj stronek wincyj. A co do tej to widać że tam ogarniasz w sumie te podstawowe bajerki w cssie. Popracuj nad responsywnością trochę oraz zrób coś z tą fotografią na dole ;/

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 380 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2018 w Nasze projekty przez shy_fox Gaduła (4,320 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 288 wizyt
pytanie zadane 14 lutego 2018 w Nasze projekty przez hhh Gaduła (4,110 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 231 wizyt
pytanie zadane 5 października 2018 w Sieci komputerowe, internet przez MrxCI Dyskutant (8,260 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,079 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...