• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Technikum informatyczne, oceny

Object Storage Arubacloud
0 głosów
600 wizyt
pytanie zadane 27 lutego 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Xxsource98 Nowicjusz (200 p.)
Cześć, mam 14 lat i już się zastanawiam nad jakimś technikum, koniecznie informatycznym. Programuje od 2 lat i jestem w tym bardzo dobry. Napisałem już sporo programów/gier na różne konkursy. Opanowałem już html, css, c++, c#, java script i mniej więcej php. Lecz jest jeden problem którym są oceny. Miałem ledwo 3 na półrocze z matematyki, ale z informatyki 6 i angielskiego na łatwo 4. A że doszły mi różne przedmioty m.in. fizyka, czy mam się za nią wziąć? Bardzo mi zależy na informatycznej przyszłości, więc czy z taką oceną i takimi umiejętnościami dostanę się czy coś?

 

Pozdrawiam
komentarz 27 lutego 2018 przez JAKUBW Nałogowiec (33,470 p.)
Szczerze to możesz mieć problem z dostaniem sie do dobrej szkoły - szkoły nie patrzą jak dobrze umiesz programować, patrzą na oceny i egzamin. Chyba że jesteś laureatem. Ktoś może powiedzieć ,,ucz się sam, szkoły nie uczą programowania" owszem, uczą tylko podstaw, z których ciężko napisać coś większego. Gorsza szkoła to gorsze zdanie matury. Matura to klucz do studiów i do pracy (chyba że otwierasz własny biznes), bez niej jesteś nikim, więc warto według mnie się przyłożyć do ocen, zdać dobrze egzamin i pójść do lepszej szkoły po maturę (bo przecież nie po programowanie). To jest moje zdanie.

PS Będąc w informatycznym technikum muszę powiedzieć, że w mojej szkole informatyka to nie tylko programowanie. Programowania to ze świecą szukać, ale to może tylko u mnie i może tylko teraz.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 lutego 2018 przez Szymon Ciompała Mądrala (6,280 p.)
wybrane 27 lutego 2018 przez Xxsource98
 
Najlepsza
Jeżeli nie idziesz do jakiegoś technikum dla szczególnie uzdolnionych itp. To tak jeszcze żebyś dobrze testy gimnazjalne napisał, ale i tak jeżeli nie jest to jakaś duża "prestiżowa" szkoła to raczej biorą każdego jak leci. Choć nie wiem liceum nie bedzie lepszym pomysłem jeżeli chcesz i juz umiesz w miarę  programować . I jedno co ci moge doradzić matme i fizykę lepiej ogarnij zawsze lepiej jest to znać niz nie :)
1
komentarz 27 lutego 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)

html, css, c++, c#, java script i mniej więcej php.

6 jezykow, wiec ciekawy jaki jest ich poziom. Zdolnosci sie nie licza, tylko wyniki z testow i oceny. Moze i biora jak leci, ale nie oklamujmy sie ze na informatyku fizyka, angielski i mtematyka graja dosyc duza role i co wazne, mamy hardware, systemy itd. A programowanie to nie wiem jaka czesc z tego wszystkiego :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,689 wizyt
+1 głos
5 odpowiedzi 916 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Piotrek32 Obywatel (1,610 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 765 wizyt

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,524 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...