• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

background-image nie działa

Object Storage Arubacloud
0 głosów
526 wizyt
pytanie zadane 25 lutego 2018 w HTML i CSS przez afqedart Mądrala (5,050 p.)
Witam

Strona jest budowana w Bootstrapie. Po dodaniu stylów do HTML "style="" " wszystko działa. Natomiast po przerzuceniu tego do pliku CSS nie działa. Dodam, że "id" jest w porządku bo wszystko inne działa oprocz wyświetlania obrazka. Co może być przyczyna?

Pozdrawiam
komentarz 25 lutego 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Zapomniałeś dołączyć kodu. :D

Na co Ci zgadywanie, skoro możesz otrzymać konkretną pomoc?

 

komentarz 25 lutego 2018 przez afqedart Mądrala (5,050 p.)

A tak, wybacz :D

 

HTML:

<div class="container text-center" id="tlo1">
            <a class="site-branding" href="index.html" >
                <h1 class="site-title">
                    <img src="images/logo.png" id="logo1" />
                </h1>
                
            </a>
        </div>

CSS:

#tlo1
{
background-image:url("images/abc.jpg");


}

 

komentarz 25 lutego 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
                    <img src="images/logo.png" id="logo1" />

Obrazek normalnie się wyświetla?

Możliwe, że plik HTML leży w innym katalogu niż plik CSS, co naturalnie by znaczyło, że w pliku CSS musiałbyś podać inną ścieżkę do zdjęcia.

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 25 lutego 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
wybrane 25 lutego 2018 przez afqedart
 
Najlepsza
Nieprawidłowa ścieżka do obrazka. Czy .css jest w katalogu czy na tym samym poziomie co .html ?
komentarz 25 lutego 2018 przez afqedart Mądrala (5,050 p.)
Dziękuję

Niby błahostka a jednak czasami zapominam podstawowych rzeczy.

 

Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc. Lecą plusiki
+1 głos
odpowiedź 25 lutego 2018 przez niezalogowany

Wygląda na problem ze specyficznością selektorów. Sprawdź w devtools, czy coś nie nadpisuje Ci tego stylu z CSS-a

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,299 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez Meffy Użytkownik (730 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 916 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 624 wizyt

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...