• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

skrypt do czasowego użycia klawisza ENTER

Cloud VPS
0 głosów
921 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2018 w JavaScript przez Karol96 Nowicjusz (150 p.)
witam, piszę do was ponieważ jestem kompletnie zielony w temacie programowania, tworzenia skryptów itd, przeszukiwałem fora ale nie znalazłem czegoś takiego.

Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś możliwość na stworzenie pewnego skryptu który o wyznaczonej godzinie z dokładnością do ms będzie w stanie użyć klawisza "enter"? nic więcej, może to być trudne a może wręcz przeciwnie- bardzo proste, ale jak wspomnialem- nie znam się :( dlatego proszę was o pomoc.

mógłby mi ktoś w tym pomóc?
komentarz 24 lutego 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
W jakim sensie "użyć klawisza enter"? Chcesz programowalnie zatwierdzić/wysłać jakiś formularz?
komentarz 24 lutego 2018 przez Karol96 Nowicjusz (150 p.)
dokłanie o to mi chodzi, poprostu chciałbym aby za pośrednictwem klawisza enter, o wybranej godzinie (powiedzmy 2:35:000 ) zostało wysłane polecenie wysłania formularza, na tej samej zasadzie co chociażby wysyłanie e-mail, klikasz ENTER i poszło w świat :)

Jeśli jest tam formularz (czyli element <form>), to możesz go wysłać automatycznie metodą submit. Datę sprawdzisz metodami z konstruktora Date - przykłady znajdziesz w pierwszym odcinku kursu Mirosława Zelenta: https://www.youtube.com/watch?v=OcwON22ctYc

heh, chyba dam sobie z tym spoój, próbowałem ale to nie dla mnie, chodziło mi o zwykły skrypt który o wybranej godzinie będzie mógł mi wysłać wojsko w plemionach żeby nie zarywać nocek xd niestety nie ogarniam tego tworzenia skryptów, języków php, c++, html-i itd :D Ale dzięki wielkie :)

próbowałem

Pokaż kod, który napisałeś - może niewiele brakuje. :)

Na marginesie - jeśli chcesz to ogarnąć prostym skryptem, musisz mieć włączoną przeglądarkę, być zalogowany i mieć otwartą stronę, na której ten przycisk się znajduje. W przeciwnym razie będzie to bardziej skomplikowane do osiągnięcia.

wiem o tym, mi chodziło tylko o samo potwierdzenie wysłania, przykładowo o 4nad ranem :p na tej samej zasadzie jak programy autoclicker, tylko żeby wysłani potwierdzenia nastąpilo o konkretnej godzinie
Jeśli nie chce Ci się w to bawić samemu. to poszukaj gotowej aplikacji/wtyczki.

Jeśli chcesz się czegoś nauczyć lub po prostu zrobić to sam, to pokaż kod - o ile rzeczywiście coś już próbowałeś zrobić.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 24 lutego 2018 przez thryndl Nałogowiec (30,470 p.)
wybrane 26 lutego 2018 przez Karol96

Najlepsza

chodziło mi o zwykły skrypt który o wybranej godzinie będzie mógł mi wysłać wojsko w plemionach żeby nie zarywać nocek

Jeśli w opcje wchodzi działanie skryptu przy włączonym komputerze, bez konieczności siedzenia przy nim to można to zrobić bardzo prosto w AutoIT 

Drugim sposobem byłoby użycie do tego Crona i napisanie skryptu w PHP, który wysyłałby odpowiednie zapytanie do serwerów plemion. Niestety nie wiem na ile by się to sprawdziło, plemiona mogą mieć zabezpieczenia przed wysyłaniem zapytań z zewnątrz. Inaczej od botów by się roiło i pewnie mało kto by siedział przed komputerem. 

komentarz 26 lutego 2018 przez Karol96 Nowicjusz (150 p.)
Dokładnie chodzi mi o tą  pierwszą opcję :)  po pracy jesli będę na siłach to postaram się tym pobawić  :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 631 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2019 w JavaScript przez Whereismycode Obywatel (1,710 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 252 wizyt
pytanie zadane 30 czerwca 2018 w JavaScript przez niezalogowany
+2 głosów
2 odpowiedzi 1,651 wizyt
pytanie zadane 6 maja 2016 w JavaScript przez Dr. Zawijas Użytkownik (610 p.)

93,454 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,836 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...