• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Fatal error Sensio PHP Symfony 2 wersja produkcyjna

Object Storage Arubacloud
0 głosów
309 wizyt
pytanie zadane 21 lutego 2018 w PHP przez tomek923 Początkujący (480 p.)
edycja 21 lutego 2018 przez tomek923

Witam,
tworzę portal w Symfony 2.5.12 i mam problem z uruchomieniem strony w wersji produkcyjnej. W wersji developerskiej z app_dev.php strona funkcjonuje normalnie. Błąd dostaję  

1. Po wejściu na stronę np.: przykladowastrona.pl/app.php
2. Przy próbie wyczyszczenia Cache strony w wersji produkcyjnej  php app/console cache:clear --no-warmup --env=prod 

3. Przy próbie generowania Assetic Bundles php app/console assetic:dump --env="prod"

 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Sensio\Bundle\FrameworkExtraBundle\EventListener\HttpCacheListener' not found in /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/cache/prod/classes.php:1842 Stack trace: #0 /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/cache/prod/appProdProjectContainer.php(455): Symfony\Component\EventDispatcher\ContainerAwareEventDispatcher->addSubscriberService('sensio_framewor...', 'Sensio\\Bundle\\F...') #1 /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/bootstrap.php.cache(2090): appProdProjectContainer->getEventDispatcherService() #2 /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/cache/prod/appProdProjectContainer.php(672): Symfony\Component\DependencyInjection\Container->get('event_dispatche...') #3 /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/bootstrap.php.cache(2090): appProdProjectContainer->getHttpKernelService() #4 /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/bootstrap.php.cache(2372): Symfony\Component\DependencyInjection\Container->get('http_kernel') #5 /h in /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/cache/prod/classes.php on line 1842

 Wersja developerska kiedyś działała, po modyfikacjach wersja prod strony już nie funkcjonuje.

Wykonałem także update Composera: composer.phar update też ni nie pomogło.


Gdzie może leżeć przyczyna, gdzie szukać rozwiązania problemu?

komentarz 21 lutego 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Tak poza tym to polecam przerzucenie się na SF4 :)
komentarz 22 lutego 2018 przez tomek923 Początkujący (480 p.)
Jak dokończę projekt to będę przenosił na SF3

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 lutego 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
wybrane 21 lutego 2018 przez tomek923
 
Najlepsza
Problem wskazuje na cache, może po prostu spróbuj je usunąć?

Polecenie z konsoli nic nie usuwa, bo wyrzuca błąd, rozpocząłbym od próby ręcznego usunięcia cache.
1
komentarz 21 lutego 2018 przez tomek923 Początkujący (480 p.)

coolWszystko działa, dzięki wszystkim za odpowiedzi. Arek wielkie dzięki.

0 głosów
odpowiedź 21 lutego 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

'Sensio\Bundle\FrameworkExtraBundle\EventListener\HttpCacheListener' not found in /home/users/adevo/public_html/przykładowastrona.pl/app/cache/prod/classes.php:1842

Nie znalazł bundla w pliku app/cache/prod/classes.php w linii 1842. 

komentarz 21 lutego 2018 przez tomek923 Początkujący (480 p.)

Okej superwink, ale dlaczego nie znalazł. To są pliki struktury Symfony więc raczej tam powinno być wszystko okej.  Te linijki to metoda: 

public function addSubscriberService($serviceId, $class)
{
foreach ($class::getSubscribedEvents() as $eventName => $params) {
if (is_string($params)) {
$this->listenerIds[$eventName][] = array($serviceId, $params, 0);
} elseif (is_string($params[0])) {
$this->listenerIds[$eventName][] = array($serviceId, $params[0], isset($params[1]) ? $params[1] : 0);
} else {
foreach ($params as $listener) {
$this->listenerIds[$eventName][] = array($serviceId, $listener[0], isset($listener[1]) ? $listener[1] : 0);
}
}
}
}

 

komentarz 21 lutego 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
Bundle jest zainstalowany? Dodałeś go w configu?
komentarz 21 lutego 2018 przez tomek923 Początkujący (480 p.)
imports:
    - { resource: parameters.yml }
    - { resource: security.yml }

framework:
    #esi:             ~
    translator:      { fallback: "%locale%" }
    secret:          "%secret%"
    router:
        resource: "%kernel.root_dir%/config/routing.yml"
        strict_requirements: ~
    form:            ~
    csrf_protection: ~
    validation:      { enable_annotations: true }
    templating:
        engines: ['twig']
        #assets_version: SomeVersionScheme
    default_locale:  "%locale%"
    trusted_hosts:   ~
    trusted_proxies: ~
    session:
        # handler_id set to null will use default session handler from php.ini
        handler_id:  ~
    fragments:       ~
    http_method_override: true

# Twig Configuration
twig:
    debug:            "%kernel.debug%"
    strict_variables: "%kernel.debug%"

# Assetic Configuration
assetic:
    debug:          "%kernel.debug%"
    use_controller: false
    bundles:        [ AdevoNewsBundle, AdevoAdminBundle, AdevoUserBundle, CommonUserBundle, AdevoEventsBundle ]
    #java: /usr/bin/java
    filters:
        cssrewrite: ~
        closure:
            jar: "%kernel.root_dir%/Resources/java/compiler.jar"
        yui_js:
            jar: "%kernel.root_dir%/Resources/java/yuicompressor-2.4.8.jar"
        yui_css:
            jar: "%kernel.root_dir%/Resources/java/yuicompressor-2.4.8.jar"

# Doctrine Configuration
doctrine:
    dbal:
        driver:   "%database_driver%"
        host:     "%database_host%"
        port:     "%database_port%"
        dbname:   "%database_name%"
        user:     "%database_user%"
        password: "%database_password%"
        charset:  UTF8
        # if using pdo_sqlite as your database driver, add the path in parameters.yml
        # e.g. database_path: "%kernel.root_dir%/data/data.db3"
        # path:     "%database_path%"

    orm:
        auto_generate_proxy_classes: "%kernel.debug%"
        auto_mapping: true
        dql:
            string_functions:
                MONTH: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Month
                YEAR: DoctrineExtensions\Query\Mysql\Year

# Swiftmailer Configuration
swiftmailer:
    transport: "%mailer_transport%"
    host:      "%mailer_host%"
    username:  "%mailer_user%"
    password:  "%mailer_password%"
    spool:     { type: memory }
    
knp_paginator:
    template:
        sortable: AdevoAdminBundle:Pagination:sortable_link.html.twig
        
        
#HWIOAuthBundle
hwi_oauth:
    firewall_name: main
    resource_owners:
        google:
            type:                google
            client_id:           xxxxxxx
            client_secret:      xxxxx
            scope:               "xxx"
        facebook:
            type:                facebook
            client_id:           xxxx 
            client_secret:       xxxx
            options:
                display:    popup
                csrf:       true
                
          
jms_payment_core: 
    encryption: 
        secret: xxx

jms_payment_paypal:
    username: xxx
    password: xxx
    signature: xxx
    return_url: "xxx"
    cancel_url: "xxx"
    debug: true
    


sensio_framework_extra:
   router:  { annotations: true }
   request: { converters: true }
   view:    { annotations: true }
   cache:   { annotations: true }
        

AppKernel.php

<?php

use Symfony\Component\HttpKernel\Kernel;
use Symfony\Component\Config\Loader\LoaderInterface;


class AppKernel extends Kernel {

    public function registerBundles() {
        $bundles = array(
            new Symfony\Bundle\FrameworkBundle\FrameworkBundle(),
            new Symfony\Bundle\SecurityBundle\SecurityBundle(),
            new Symfony\Bundle\TwigBundle\TwigBundle(),
            new Symfony\Bundle\MonologBundle\MonologBundle(),
            new Symfony\Bundle\SwiftmailerBundle\SwiftmailerBundle(),
            new Symfony\Bundle\AsseticBundle\AsseticBundle(),
            new Doctrine\Bundle\DoctrineBundle\DoctrineBundle(),
            new Sensio\Bundle\FrameworkExtraBundle\SensioFrameworkExtraBundle(),
            new Adevo\NewsBundle\AdevoNewsBundle(),
            new Adevo\EventsBundle\AdevoEventsBundle(),
            new Doctrine\Bundle\FixturesBundle\DoctrineFixturesBundle(),
            new Knp\Bundle\PaginatorBundle\KnpPaginatorBundle(),
            new Common\UserBundle\CommonUserBundle(),
            new Adevo\AdminBundle\AdevoAdminBundle(),
            new Adevo\UserBundle\AdevoUserBundle(),
            new Adevo\CompaniesBundle\AdevoCompaniesBundle(),
            new Adevo\ClassifiedsBundle\AdevoClassifiedsBundle(),
            new Ivory\CKEditorBundle\IvoryCKEditorBundle(),
            new HWI\Bundle\OAuthBundle\HWIOAuthBundle(),
            new JMS\Payment\CoreBundle\JMSPaymentCoreBundle(),
            new JMS\Payment\PaypalBundle\JMSPaymentPaypalBundle(), 
            //new ETS\Payment\DotpayBundle\ETSPaymentDotpayBundle(), 
            //new JMS\DiExtraBundle\JMSDiExtraBundle(),
            //new JMS\AopBundle\JMSAopBundle(),
            
            
            
        );

        if (in_array($this->getEnvironment(), array('dev', 'test'))) {
            $bundles[] = new Symfony\Bundle\WebProfilerBundle\WebProfilerBundle();
            $bundles[] = new Sensio\Bundle\DistributionBundle\SensioDistributionBundle();
            $bundles[] = new Sensio\Bundle\GeneratorBundle\SensioGeneratorBundle();
        }

        return $bundles;
    }

    public function registerContainerConfiguration(LoaderInterface $loader) {
        $loader->load(__DIR__ . '/config/config_' . $this->getEnvironment() . '.yml');
    }

}

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 823 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2015 w PHP przez makoso Mądrala (7,380 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 245 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2018 w PHP przez Neronys Bywalec (2,090 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 90 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2018 w PHP przez Neronys Bywalec (2,090 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...