• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

ścieżka do obrazka wysyłanego na serwer

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
198 wizyt
pytanie zadane 20 lutego 2018 w PHP przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
Witam, w jaki sposób w PHP utworzyć ścieżkę (link) do obrazka wysłanego na serwer? Mam obrazek który wysyłam na serwer, mam jego nazwę i chciałbym do tego dołożyć link który dodam do bazy danych.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 lutego 2018 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Nie wiesz do jakiej lokalizacji go zapisujesz na serwerze? W zależności od ustawień serwera domyślnie chyba leci do "/tmp" albo głównego katalogu, ale głowy nie dam. Sprawdź po prostu na serwerze.
komentarz 20 lutego 2018 przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
No ok, to wiem ale mi jest potrzebna ścieżka która będzie linkiem http://.....
0 głosów
odpowiedź 20 lutego 2018 przez Maniek Bywalec (2,170 p.)

Jeśli przesyłasz plik postem do php to można taki plik przenieść na stronę funkcją move_uploaded_file(),a adres strony określasz po ustawionym przez ciebie nazwie pliku

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 211 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2017 w PHP przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 151 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2016 w PHP przez niezalogowany
0 głosów
2 odpowiedzi 217 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2016 w PHP przez ThePatrykOOO Dyskutant (8,380 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...