• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Drukarka w sieci

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
353 wizyt
pytanie zadane 20 lutego 2018 w Sprzęt komputerowy przez EltraEden Użytkownik (590 p.)
Witam. Mam taki mały problem w sieci domowej. Posiadam drukarkę sieciową hp, która jest podłączona do routera od isp i ten router ma zasięg na parterze ale nie ma na piętrze więc mam tam drugi router podłączony przez switcha do tego na dole jako AP. I teraz problem taki że urządzenia podłączone do tego na piętrze nie widzą drukarki sieciowej a te podpięte pod router isp widzą. Jakiś pomysł co by można było zrobić żeby urządzenia podłączone do tego routera na piętrze widziały tą drukarkę ? Próbowałem ustawić router na piętrze jako repeater ale zasięg z parteru jest tak słaby że googla nawet się nie włączy w takiej konfiguracji.
komentarz 20 lutego 2018 przez Maniek Bywalec (2,170 p.)
Problemem może być zapora w switchu/routerze, która blokuje porty, ale nie jestem pewien ponieważ się nie znam na sieciach
komentarz 20 lutego 2018 przez EltraEden Użytkownik (590 p.)
No ja też niestety :/ Problemu jakoś dużego nie mam bo nadal mogę drukować z blaszaka no ale nie tylko ja jestem w domu niestety a reszta rodziny laptopy ma :D

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 392 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2023 w Sprzęt komputerowy przez domelcio Użytkownik (980 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 96 wizyt
+2 głosów
3 odpowiedzi 923 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2022 w Sprzęt komputerowy przez Neearuuqq Początkujący (360 p.)

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,577 komentarzy

62,756 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...