• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem sieciowy łączenie się dwóch komputerów za pomocą hostpota

0 głosów
166 wizyt
pytanie zadane 19 lutego 2018 w Sieci komputerowe, internet przez mus Użytkownik (700 p.)
Witam mam taki problem mam napisałem dwa programy klient-serwer(zaliczenie sieci), które łączą się bez problemu przez wifi po wcześniejszym wyłączeniu zapór sieciowy na laptopach i routerze. Niestety gdy chce się połączyć komputery mobilnie(dane mobilne) a następnie robię hotspota(udostępniam internet z telefonu) to niestety latopy nie mogą się z sobą z komunikować. W sali w której jest prezentacja projektu jest wyłączona zapora ale jest jakiś dziwny antywirus który ma włączoną zaporę(niestety opiekun sali nie pamięta hasła do antywirusa). Przechodząc do sedna co może blokować w komunikacji klient-serwer za pomocą udostępniania danych przez komórkę?
komentarz 19 lutego 2018 przez tirith Mądrala (5,940 p.)

Trochę sarkastycznie ale powiem tak powodem może być 

dziwny antywirus który ma włączoną zaporę :)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 427 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,391 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 258 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2017 w Sprzęt komputerowy przez seba Dyskutant (8,900 p.)

93,740 zapytań

142,675 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,319 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...