• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed VS problem z kompilacja wersji release

0 głosów
134 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2018 w C i C++ przez Shiro Stary wyjadacz (10,040 p.)
zamknięte 17 lutego 2018 przez Shiro

Cześć,

Zrobiłem prostą aplikacją z vektorami i obsługą pliku w konsoli. I wszystko działa na wersji debug, nawet na wersji release x64, ale gdy kompulluje w wersji releasex86 to kompilator wypluwa następujące błędy:

Warning	C4244	'argument': conversion from 'time_t' to 'unsigned int', possible loss of data
Error	C1001	An internal error has occurred in the compiler.	RandomWords	
Error	C1001	An internal error has occurred in the compiler.	RandomWords	
Error	LNK1000	Internal error during IMAGE::BuildImage	RandomWords	

Czy ktoś wie co robię źlę? 
Link do kodu: https://www.dropbox.com/s/nin18uqezdgiw54/main.cpp?dl=0

Z góry dziękuje Wam za pomoc!

komentarz zamknięcia: J23:  Project -> Properties -> C/C++ -> Optimization -> Whole Program Optimization (dla Release) ustawić No.
komentarz 17 lutego 2018 przez adrian17 Mędrzec (195,480 p.)

An internal error has occurred in the compiler.

W pierwszej kolejności, zaktualizuj VS. (jaką masz teraz wersję?)

komentarz 17 lutego 2018 przez Shiro Stary wyjadacz (10,040 p.)
Najnowszą :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 17 lutego 2018 przez j23 VIP (105,900 p.)
wybrane 17 lutego 2018 przez Shiro
 
Najlepsza

@Shiro,

"If you will continue data from file 'generated.txt' will be losed."

Nie jestem specjalistą od angielskiego, ale IMO to powinno wyglądać tak: "If you continue, data in the file 'generated.txt' will be lost."

 

Error   LNK1000 Internal error during IMAGE::BuildImage

Internety mówią, że powinieneś w Project -> Properties -> C/C++ -> Optimization -> Whole Program Optimization (dla Release) ustawić No.

komentarz 17 lutego 2018 przez Shiro Stary wyjadacz (10,040 p.)
Owszem, jeśli chodzi o j. angielski to gramatyka u mnie kuleje. Zmieniłem już jeżeli znajdziesz jeszcze jakieś błędy i będziesz chciał się nimi podzielić to chętnie je poprawię.

Co do zmian w ustawieniach to zadziałało, ciekawi mnie jednak jak znalazłeś to w internecie. Szukałem tego, ale nie wiedziałem jaką frazę wpisać i nieznalazłem niczego związanego.

 

Dziękuje Ci!
komentarz 17 lutego 2018 przez j23 VIP (105,900 p.)

ciekawi mnie jednak jak znalazłeś to w internecie.

Wpisałem treść błędu w google i przejrzałem pierwszy lub drugi link...

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 121 wizyt
pytanie zadane 18 czerwca 2017 w C i C++ przez Wojciech Gola Nowicjusz (130 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 172 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 244 wizyt
pytanie zadane 2 maja 2015 w C i C++ przez Adrian1999 Nałogowiec (33,280 p.)
Porady nie od parady
Możesz ukryć, zamknąć lub zmodyfikować swoje pytanie, za pomocą przycisków znajdujących się pod nim. Nie krępuj się poprawić pochopnie opublikowanego pytania czy zamknąć go po uzyskaniu satysfakcjonującej odpowiedzi. Umożliwi to zachowanie porządku na forum.Przyciski pytania

65,811 zapytań

112,468 odpowiedzi

237,631 komentarzy

46,737 pasjonatów

Przeglądających: 262
Pasjonatów: 18 Gości: 244

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...