• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Kontroler ps3

0 głosów
734 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2018 w Sprzęt komputerowy przez TapQu Użytkownik (540 p.)
zamknięte 19 lutego 2018 przez TapQu
Mam kontroler od ps3 i port hub na 3 usb ( Nie pamiętam jaki to jest model )

Jest podłączony kablem usb-ps3 (nwm jak się nazywa jest trochę większy od ładowarek do telefonu ale do nich nie pasuje)

Żeby działał używam:
- Microsoft Xbox 360 Accesories
- Scp Toolkit

Gdy gram w rocket league to co około minute lub goal kontroler się restartuje, albo całkowicie wyłącza ( Przez co muszę wejść w Scp toolkit driver installer > wybrać zakładke dualshock 3 > i wybrać ten kontroler i zainstalować co powie że już jest zainstalowane i tylko zresetuje i wtedy dopiero działa kontroler )
Dość mocno to denerwuje gdy gram i uniemożliwia grę turniejową w rocket league w taki sposób że wolę nie grać bo mi się wyłączy i przegrywam ciągle :/.
Używam pada przez usb bo przez bluetooth do pc mojego się nie da :/ ( testowałem ale możecie powiedzieć jak to zrobić odpisze czy tak robiłem albo czy działa )
Inne kontrolery też tak mają

Chciałbym żeby ktoś powiedział jak to naprawić czy coś.
komentarz zamknięcia: Rozwiązane
1
komentarz 18 lutego 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Podłączanie bezpośrednio do komputera zamiast przez HUB próbowałeś? HUB nie daje takiego prądu żeby zasilić w pełni każde podłączone urządzenie, chyba, że to HUB aktywny (z własnym zasilaniem)
komentarz 18 lutego 2018 przez TapQu Użytkownik (540 p.)
Nie za bardzo mam dostęp do portów w komputerze bo przednie nie działają nie wiem z jakiego powodu ale nie działają a tylne są troche za daleko bo jak za mocno wyciągnę komputer to subwoofer z głośnikami się wypina a słuchawki mam podłączone do takiego małego kontrolera na subwooferze ( głośniki creative ). Czy możliwe że hub nie daje rady zasilić myszki i kontrolera równocześnie? Nie pamiętam marki tego hubu.
Ma mouse traction i 3 huby i czytnik kart ( nie za bardzo wiem jakich ) jeżeli po logo rozpoznasz to jest to taki skorpion podświetlany pod nim jest napis " Mouse traction with usb-combo" nad nim jest takie "^" też podświetlane ale od boku do boku idzie ( wiem że pewnie ci nic to nie da ale może ktoś rozpozna xd )
komentarz 18 lutego 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Przynajmniej sprawdź czy to rozwiązanie zadziała. Kupienie przedłużacza usb to kwestia kilku złotych, a przynajmniej będzie wiadomo czy to to czy kwestia oprogramowania.
komentarz 18 lutego 2018 przez TapQu Użytkownik (540 p.)
edycja 19 lutego 2018 przez TapQu
Dobra, ale mogę mieć problem potem z podłączeniem głośnika bo jest trochę ciasne miejsce na ten komputer że oprócz niego tylko telefon na szerokość się mieści.
Ale chyba chwile dam radę pograć, może kabel jest trochę krótki i mniej komfortowy ale w ostateczności dałoby się tak grać. Jeszcze nie sprawdziłem czy będzie normalnie działać.
Aaa i jeszcze chciałem dodać że według mnie to raczej nie wina hubu :P ponieważ mysz działa idealnie nic z nią się nie dzieje a tylko kontroler ma jakieś problemy.

Dobra działa na usb od komputera :P
Dzięki.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 125 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 247 wizyt
pytanie zadane 17 września 2018 w Offtop przez zkkf56 Dyskutant (8,710 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 369 wizyt
pytanie zadane 30 października 2016 w PHP przez wanderer Gaduła (3,710 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...