Witam serdecznie. Moja siostra ma firmę, a w niej monitoring. Bardzo by chciała, aby mogła oglądać co się w niej dzieje na przykład z domu.
Zestaw kamer to zestaw z rejestratorem DVR oraz 4 kamerami do niego podpiętymi. (ABUS TVVR33004). Rejestrator jest podpięty pod sieć i ma ustawiony swój stały adres IP (192.168.1.100). Możliwe jest oglądanie bezprzewodowe, gdy jesteśmy na tym samym WiFi co Rejestrator. Z tego co wiem to ten właśnie rejestrator ma możliwość podpięcia do serwera. Zarejestrowałem się więc na
https://www.abus-server.com/. Wyskoczyło okienko z konfiguracją. Wpisałem publiczny adres IP do naszego routera. Można zmienić porty HTTP(s), RTSP, DVR, ale domyślnie były one ustawione odpowiednio na 80, 554, 8000, a te wydają mi się odpowiednie. Po zaakceptowaniu dostałem link do stronki z której podobno mógłbym zobaczyć monitoring spoza domu, ale również błąd "Urządzenie niedostępne - sprawdź porty!". Teraz nie wiem czy porty mam ustawione na złe. Jak sprawdzić jakie powinny być ewentualnie ustawione. Może być tak, że router jest również źle ustawiony. Na co zwrócić uwagę? Chciałem dzwonić do Abus-a, ale oni odsyłają mnie do sklepu w którym zestaw został zakupiony, a Leroy Merlin sie na tym nie znają. Bardzo proszę o rady i z góry dziękuję.