• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z przechodzeniem między Formami

0 głosów
67 wizyt
pytanie zadane 13 lutego w C i C++ przez Kapciochowacz Nowicjusz (140 p.)

Witam tak ja w temacie mam problem z formami a dokładniej gdy przechodzę z form1 do form2 nie ma problemu ale gdy przechodzę z form2 do form1  wyskakuje mi błąd "Acces violation at address 400EE72E in module 'vcl60.bpl' read of address 000002EC.

Form1

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Unit1.h"
#include "Unit2.h"
#include "Unit3.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
TForm2 *Form2;
TForm3 *Form3;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
        Form2->Show();
        Form1->Hide();
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
        Form3->Show();
        Form1->Hide();
}
//---------------------------------------------------------------------------
void __fastcall TForm1::Button3Click(TObject *Sender)
{
        Application->Terminate();
}
//---------------------------------------------------------------------------

Form2

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Unit2.h"
#include "Unit1.h"
#include "Unit3.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
TForm2 *Form2;
TForm3 *Form3;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm2::TForm2(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm2::Button1Click(TObject *Sender)
{
        Form1->Show();
        Form2->Hide();

}
//---------------------------------------------------------------------------

 

komentarz 13 lutego przez j23 Maniak (60,920 p.)

Te Form2 i Form3 w pliku unit1.cppForm1 i Form3 w unit2.cpp to sam sobie dodałeś?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 387 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2016 w C# i .NET przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 220 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2016 w C i C++ przez zamalamasa Nowicjusz (180 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 90 wizyt
Porady nie od parady
Forum posiada swój własny chat IRC, dzięki któremu będziesz mógł po prostu pogadać z innymi Pasjonatami lub zapytać o jakiś problem. Podstrona z chatem znajduje się w menu pod ikoną człowieka w dymku.IRC

50,940 zapytań

93,215 odpowiedzi

189,210 komentarzy

24,823 pasjonatów

Przeglądających: 168
Pasjonatów: 9 Gości: 159

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...