• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z przechodzeniem między Formami

0 głosów
70 wizyt
pytanie zadane 13 lutego w C i C++ przez Kapciochowacz Nowicjusz (140 p.)

Witam tak ja w temacie mam problem z formami a dokładniej gdy przechodzę z form1 do form2 nie ma problemu ale gdy przechodzę z form2 do form1  wyskakuje mi błąd "Acces violation at address 400EE72E in module 'vcl60.bpl' read of address 000002EC.

Form1

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Unit1.h"
#include "Unit2.h"
#include "Unit3.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
TForm2 *Form2;
TForm3 *Form3;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
        Form2->Show();
        Form1->Hide();
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
        Form3->Show();
        Form1->Hide();
}
//---------------------------------------------------------------------------
void __fastcall TForm1::Button3Click(TObject *Sender)
{
        Application->Terminate();
}
//---------------------------------------------------------------------------

Form2

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Unit2.h"
#include "Unit1.h"
#include "Unit3.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
TForm2 *Form2;
TForm3 *Form3;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm2::TForm2(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm2::Button1Click(TObject *Sender)
{
        Form1->Show();
        Form2->Hide();

}
//---------------------------------------------------------------------------

 

komentarz 13 lutego przez j23 Maniak (67,300 p.)

Te Form2 i Form3 w pliku unit1.cppForm1 i Form3 w unit2.cpp to sam sobie dodałeś?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 484 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2016 w C# i .NET przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 276 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2016 w C i C++ przez zamalamasa Nowicjusz (180 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 96 wizyt
Porady nie od parady
Możesz ukryć, zamknąć lub zmodyfikować swoje pytanie, za pomocą przycisków znajdujących się pod nim. Nie krępuj się poprawić pochopnie opublikowanego pytania czy zamknąć go po uzyskaniu satysfakcjonującej odpowiedzi. Umożliwi to zachowanie porządku na forum.Przyciski pytania

54,363 zapytań

98,201 odpowiedzi

201,963 komentarzy

26,687 pasjonatów

Przeglądających: 260
Pasjonatów: 15 Gości: 245

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...