• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z przechodzeniem między Formami

0 głosów
51 wizyt
pytanie zadane 13 lutego w C i C++ przez Kapciochowacz Nowicjusz (140 p.)

Witam tak ja w temacie mam problem z formami a dokładniej gdy przechodzę z form1 do form2 nie ma problemu ale gdy przechodzę z form2 do form1  wyskakuje mi błąd "Acces violation at address 400EE72E in module 'vcl60.bpl' read of address 000002EC.

Form1

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Unit1.h"
#include "Unit2.h"
#include "Unit3.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
TForm2 *Form2;
TForm3 *Form3;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
        Form2->Show();
        Form1->Hide();
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
        Form3->Show();
        Form1->Hide();
}
//---------------------------------------------------------------------------
void __fastcall TForm1::Button3Click(TObject *Sender)
{
        Application->Terminate();
}
//---------------------------------------------------------------------------

Form2

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Unit2.h"
#include "Unit1.h"
#include "Unit3.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
TForm2 *Form2;
TForm3 *Form3;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm2::TForm2(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm2::Button1Click(TObject *Sender)
{
        Form1->Show();
        Form2->Hide();

}
//---------------------------------------------------------------------------

 

komentarz 13 lutego przez j23 Nałogowiec (47,180 p.)

Te Form2 i Form3 w pliku unit1.cppForm1 i Form3 w unit2.cpp to sam sobie dodałeś?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 243 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2016 w C# i .NET przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 178 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2016 w C i C++ przez zamalamasa Nowicjusz (180 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 86 wizyt
Porady nie od parady
Możesz zmodyfikować, zamknąć lub ukryć swoje pytanie, za pomocą przycisków znajdujących się pod nim. Nie krępuj się poprawić pochopnie opublikowanego pytania czy zamknąć go po uzyskaniu satysfakcjonującej odpowiedzi. Umożliwi to zachowanie porządku na forum.
Ciekawy innych porad? Odwiedź tę stronę!

45,873 zapytań

86,345 odpowiedzi

172,632 komentarzy

22,284 pasjonatów

Przeglądających: 106
Pasjonatów: 10 Gości: 96

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...