• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Autostart plików USB

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
216 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2018 w Sprzęt komputerowy przez Piotrek32 Obywatel (1,610 p.)
Siema, chodzi mi o to żeby po podłączeniu jakiejś pamięci zewnętrznej wybrany przeze mnie plik z tej pamięci się sam uruchomił.

Np.: Podłączam pendrive do komutera, uruchamia się  program.exe

Jak to zrobić? Znalazłem tylko wersje z Autostart.inf która podobno nie działa od win Vista w górę.

Z góry dzięki za pomoc :P

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 lutego 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
wybrane 19 lutego 2018 przez Piotrek32
 
Najlepsza
Możesz napisać program/może Pan napisać program, ja sam taki napisałem na swoje potrzeby, tutaj masz/ma Pan video: https://sendvid.com/6lj95yuw

Oczywiście w programie jest wiele niedociągnięć, jak choćby to, że powinienem sprawdzać czy stream udało się otworzyć itd. ale pisałem go tylko i wyłącznie pod siebie.  Jeśli chcesz/jeśli Pan chce to mogę napisać dla Ciebie/Pana ten program, tylko dużo lepszy, bardziej zoptymalizowany itd.

 

Sorry, za te lagi na video. Słaba maszyna. Ogólnie program uruchamia się bardzo szybko, szybko wszystko robi, tylko wtedy C::B i chrome zżarł mi cały RAM i procka. A jak u mnie się szybko uruchamia (Intel Core 2 DUO E7500 czy jakoś tak + 2GB RAM DDR2 4x 512MB) to u innych bedzie sie jeszcze szybciej uruchamial xd.

 

W innej wersji tego programu, bedzie menu do wprowadzenia danych, bedzie sprawdzac caly czas. Tzn. jesli stan plikow sie zmieni, to wtedy dopiero od nowa zapisze i jeszcze pare innych rzeczy.
komentarz 19 lutego 2018 przez Piotrek32 Obywatel (1,610 p.)
Dzięki, filmik mega pomógł. Mam 15 lat więc żaden pan :D
komentarz 19 lutego 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
Spoko, jak pisałem - w programie jest wiele niedociągnięć. Oczywiście sam możesz taki sobie napisać - wystarczy koncepcja i znajomość API. Tak z ciekawości w jakim języku programujesz?
komentarz 19 lutego 2018 przez Piotrek32 Obywatel (1,610 p.)
Ogólnie programować zacząłem rok temu więc za dużo to ja nie umiem :P

HTML CSS JS, trochę PHP,  c++ niewiele więcej co jest w kursie u Pana Mirosława Zelenta, a obecnie uczę się Java. Więc tak po trochę każdego próbuje a w niczym konkretnym nie siedzę
1
komentarz 19 lutego 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
Rok to dużo czasu! Ja w C++ (język w którym teraz siedzę) zacząłem programować dwa miesiące temu... Może trzy, a znam dopiero podstawy.

A java jest moim ulubionym językiem przez pełną obiektowość. I w zasadzie dzięki - dzięki Tobie chciało mi się ruszyć tyłek i napisać pożądnie ten program :D.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 5,275 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Kurczak Użytkownik (940 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 382 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 294 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2016 w Systemy operacyjne, programy przez DeBos123 Nałogowiec (44,950 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...