• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Autostart plików USB

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
271 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2018 w Sprzęt komputerowy przez Piotrek32 Obywatel (1,610 p.)
Siema, chodzi mi o to żeby po podłączeniu jakiejś pamięci zewnętrznej wybrany przeze mnie plik z tej pamięci się sam uruchomił.

Np.: Podłączam pendrive do komutera, uruchamia się  program.exe

Jak to zrobić? Znalazłem tylko wersje z Autostart.inf która podobno nie działa od win Vista w górę.

Z góry dzięki za pomoc :P

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 lutego 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
wybrane 19 lutego 2018 przez Piotrek32

Najlepsza
Możesz napisać program/może Pan napisać program, ja sam taki napisałem na swoje potrzeby, tutaj masz/ma Pan video: https://sendvid.com/6lj95yuw

Oczywiście w programie jest wiele niedociągnięć, jak choćby to, że powinienem sprawdzać czy stream udało się otworzyć itd. ale pisałem go tylko i wyłącznie pod siebie.  Jeśli chcesz/jeśli Pan chce to mogę napisać dla Ciebie/Pana ten program, tylko dużo lepszy, bardziej zoptymalizowany itd.

Sorry, za te lagi na video. Słaba maszyna. Ogólnie program uruchamia się bardzo szybko, szybko wszystko robi, tylko wtedy C::B i chrome zżarł mi cały RAM i procka. A jak u mnie się szybko uruchamia (Intel Core 2 DUO E7500 czy jakoś tak + 2GB RAM DDR2 4x 512MB) to u innych bedzie sie jeszcze szybciej uruchamial xd.

W innej wersji tego programu, bedzie menu do wprowadzenia danych, bedzie sprawdzac caly czas. Tzn. jesli stan plikow sie zmieni, to wtedy dopiero od nowa zapisze i jeszcze pare innych rzeczy.
komentarz 19 lutego 2018 przez Piotrek32 Obywatel (1,610 p.)
Dzięki, filmik mega pomógł. Mam 15 lat więc żaden pan :D
komentarz 19 lutego 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
Spoko, jak pisałem - w programie jest wiele niedociągnięć. Oczywiście sam możesz taki sobie napisać - wystarczy koncepcja i znajomość API. Tak z ciekawości w jakim języku programujesz?
komentarz 19 lutego 2018 przez Piotrek32 Obywatel (1,610 p.)
Ogólnie programować zacząłem rok temu więc za dużo to ja nie umiem :P

HTML CSS JS, trochę PHP,  c++ niewiele więcej co jest w kursie u Pana Mirosława Zelenta, a obecnie uczę się Java. Więc tak po trochę każdego próbuje a w niczym konkretnym nie siedzę
1
komentarz 19 lutego 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
Rok to dużo czasu! Ja w C++ (język w którym teraz siedzę) zacząłem programować dwa miesiące temu... Może trzy, a znam dopiero podstawy.

A java jest moim ulubionym językiem przez pełną obiektowość. I w zasadzie dzięki - dzięki Tobie chciało mi się ruszyć tyłek i napisać pożądnie ten program :D.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 5,882 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Kurczak Użytkownik (940 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 416 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 393 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2016 w Systemy operacyjne, programy przez DeBos123 Nałogowiec (44,950 p.)

93,335 zapytań

142,330 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,669 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...