• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Asp Net Formularz

Object Storage Arubacloud
0 głosów
246 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2018 w C# przez tomek2323 Bywalec (2,050 p.)
Mam dziwny problem

 @foreach (var messages in @Model)
             {
                 <tr>
                     <td>@messages.MessageDate</td>
                     <td>@messages.SenderName</td>
                     <td>@messages.MessageContent</td>
                     <td>
                       @using (Html.BeginForm("DeleteMessage", "Message"))
                       {

                            @Html.Hidden("MessageId", messages.MessageId)                            <- tutaj
                            @Html.Hidden("MessageContent", messages.MessageContent)
                            @Html.Hidden("IsReaded", messages.IsReaded)
                            @Html.Hidden("MessageDate", messages.MessageDate)
                            @Html.Hidden("SenderName", messages.SenderName)
                            @Html.Hidden("ReceiverName", messages.ReceiverName)
                             @messages.MessageId                                                                       <- tutaj
                            <button type="submit" class="btn btn-danger">Usuń </button>

                       }
                     </td>
                 </tr>

             }

 

    Po ponownym wyświetleniu strony ta  na dole wartość jest dobra natomiast ta u góry jest jakby stara jeśli odświeżę stronę to są już takie same ale powinny być przecież takie same z czego to wynika? i jak czyścić dane automatycznie np w Html.TextBoxFor() po ponownym zwróceniu widoku?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 lutego 2018 przez pulson666 Stary wyjadacz (12,560 p.)
Nie rozumiem co znaczy stara :P W każdym razie razor spoko ale możesz użyć też zwyczajnego html. Podejście które polecam bo razor i tak generuje widok html który możesz sam napisać.
komentarz 10 lutego 2018 przez tomek2323 Bywalec (2,050 p.)
No bo mam taką aplikację w które zrobiłem taki pseudo messenger i wysyłam wiadomości wiekszość rzeczy jest spoko już ale ten fragment służy do kasowania starych wiadomości są one w formie tabeli i obok każdej znajduje się przycisk i teraz jak nacisnę przycisk wiadomość znika i jest niby wszystko dobrze ale jak chce usunąć inną to przesyłane są do metody odpowiadającej za usunięcie wiadomości dane tej starej jak otworzę stronę w przeglądarce i sprawdzam źródło strony to we wszystkich przyciskach zmieniają sie dane na te odpowiadające usuniętemu przyciskowi a najlepsze jest to ze messages.MessageId  które wstawiłem dla próby w formularzu jest poprawne a w helperze  @Html.Hidden("MessageId", messages.MessageId)  i w innych helperach jest takie jak w usuniętej wiadomości chciał bym aby po wczytaniu ponownym widoku nie wiem moze usuwane były dane choć to zachowanie nie trzyma mi sie kupy
komentarz 10 lutego 2018 przez pulson666 Stary wyjadacz (12,560 p.)
Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i zastanów się jak mamy to zrozumieć :p poczytaj o signslR który idealnie sir nadaje do tego typu rzeczy
komentarz 11 lutego 2018 przez tomek2323 Bywalec (2,050 p.)
No wiem że cieżko to zrozumieć bo cieżko to też napisać  zrobiłem zrzut pulpitu problem niby prosty ale nie wiem jak to ugryźć

https://www.youtube.com/watch?v=vUANxJpX43I

 

dodam że jak przeładuję stronę lub kliknę inny przycisk na stronie to ten problem nie wystąpi :)
komentarz 11 lutego 2018 przez pulson666 Stary wyjadacz (12,560 p.)
Film pomógł :p

Zobacz ile razor Ci generuje zbędnego kodu. Wywal to całkowicie i zrób troszke inaczej. Skoro masz id komentarza to nie musisz wysyłać całego obiektu do usunięcia, wystarczy tylko id. Zatem za pomocą js lub jquery zrób zwyczajnie post/delete z atrybutem  id. Znajdź id w bazie i usuń
komentarz 11 lutego 2018 przez pulson666 Stary wyjadacz (12,560 p.)

@tomek2323, no i kolejna sprawa to zobacz ile zbędnego kodu generujesz. Przy 100 wiadomościach będzie to 500 Lini kodu zamiast 101

komentarz 12 lutego 2018 przez tomek2323 Bywalec (2,050 p.)
No ale wciaż nie wiem czemu razor generuje błąd? myślałem że muszę do kontrolki dodać jakiś atrybut żeby się przeładowała wolał bym wiedzieć czemu html.hidden źle czyta wartość

 zmienie to że będzie działać choć chciał bym też aby działało tak jak teraz bo to trochę dziwne zjawisko:) I wolał bym wiedzieć na przyszłość jak naprawić ten błąd
komentarz 12 lutego 2018 przez pulson666 Stary wyjadacz (12,560 p.)
niestety nie mam pojęcia ;)
komentarz 12 lutego 2018 przez tomek2323 Bywalec (2,050 p.)
No ja właśnie tez nie ,zmieniłem helpery w dwuch miejscach na imputy i dziala choc będzie mnie to przesladowac;) ogólnie dzięki za pomoc

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 401 wizyt
pytanie zadane 20 lutego 2018 w C# przez tomek2323 Bywalec (2,050 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 249 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2020 w C# przez Moras Obywatel (1,620 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 287 wizyt
pytanie zadane 6 lipca 2017 w C# przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,900 p.)

92,572 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,644 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...