• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tkinter przycisk

Object Storage Arubacloud
0 głosów
2,436 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2018 w Python przez NieMaJuzNazw Użytkownik (890 p.)
edycja 5 lutego 2018 przez NieMaJuzNazw
Witam znowu. Potrzebuje sie dowiedziec jak zrobić 3 przyciski i je uztawić za pomocą top bottom itp. Bardzo prosze o gotowy przycisk (kod) i jesli sie da bo kiedys widzialem to jak umiescic tam zdjecie

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 lutego 2018 przez Benek Szeryf (90,870 p.)

Ten krótki tutorial powinien pomóc.

komentarz 5 lutego 2018 przez NieMaJuzNazw Użytkownik (890 p.)
Nie pomogl.
komentarz 5 lutego 2018 przez Benek Szeryf (90,870 p.)
W takim razie gotowiec też Ci nie pomoże.
0 głosów
odpowiedź 6 lutego 2018 przez Bartek hdd Początkujący (420 p.)
edycja 6 lutego 2018 przez Bartek hdd
import tkinter as tk

root = tk.Tk()

image = tk.PhotoImage(file="image.bmp")
button = tk.Button(root, image=image)
button.pack(side="left")

root.mainloop()

Zrzut

Argument "side" może mieć wartości:

  • top
  • bottom
  • left
  • right

 

komentarz 7 lutego 2018 przez NieMaJuzNazw Użytkownik (890 p.)

1. Czy moge dodac np left i top w jednym

2. Czy jak dodam pod root.tkTk()

root.geometry('400x600') bedzie dzialac

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 196 wizyt
pytanie zadane 21 czerwca 2023 w Python przez kacper1445 Gaduła (4,880 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 286 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2023 w Python przez zygota Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 85 wizyt

92,552 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,533 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...