• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Łączenie grafiki z kodem // C#

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
470 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2018 w C# przez razorv17 Nowicjusz (160 p.)
Witam, otóż ostatnio w ramach mojej nauki c# postawiłem sobie za cel wykonanie pewnego projektu, nie ważne o co w nim chodzi, problemem jest to, że nie wiem jak połączyć grafikę z kodem. Chcę, aby po kliknięciu na coś, dajmy na sklep, przenosi mnie do niego. Prosiłbym o pomoc.
komentarz 3 lutego 2018 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
W jakiej technologi to robisz? Apka czy strona?
komentarz 3 lutego 2018 przez razorv17 Nowicjusz (160 p.)
aplikacja. Zaznaczam, że nie jestem zaawansowanym programistą, nawet średnio-zaawansowanym. Chcę przez ten projekt czegoś się nauczyć więc byłoby miło, gdybyś mnie nakierował jakimś kodem jak to zrobić. Znam same podstawy. To tak dla jasności.
komentarz 3 lutego 2018 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
w wpf czy windows forms?
komentarz 3 lutego 2018 przez razorv17 Nowicjusz (160 p.)
raczej w wpf

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 lutego 2018 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
C# obsługuje eventy związane z kliknięciem myszki na danym obiekcie.
komentarz 3 lutego 2018 przez razorv17 Nowicjusz (160 p.)
nie do końca rozumiem co masz na myśli?
0 głosów
odpowiedź 3 lutego 2018 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)

Niewiele wiadomo co chcesz zrobić: 

Chcę, aby po kliknięciu na coś, dajmy na sklep, przenosi mnie do niego

Zgaduję że chcesz otworzyć sklep w przeglądarce:
Process.Start("https://allegro.pl/");

Jeżeli robisz to w wpf to najprościej będzie jak dopiszesz to taga twojego obrazka Click="nazwatwojejmetodydoobslugizdarzenia"

komentarz 3 lutego 2018 przez razorv17 Nowicjusz (160 p.)
Nie, nie. Tworzę aplikację, w tym przykładzie chodziło mi o grafikę sklepu. Mówiąc ogólnie chodzi mi o przypisanie kodu do grafiki, dzięki któremu będę zdolny do interakcji z tą grafiką.
komentarz 3 lutego 2018 przez razorv17 Nowicjusz (160 p.)

@jankustosz1, dogrzebałem się do tego, że mam następującą linijkę kodu i co miałbym zrobić dalej? 

                public event EventHandler 

 

komentarz 4 lutego 2018 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)

Przecież już ci napisałem. Masz np. taką linijkę:

<Image x:Name="ImageGaleria" Click="ImageGaleria_Click"></Image>

Ustaw wskaźnik tekstu na tym co jest wewnątrz Click i kliknij F12 to wygeneruje ci się ta metoda.

komentarz 4 lutego 2018 przez razorv17 Nowicjusz (160 p.)
"Nie można przejść do definicji"
komentarz 4 lutego 2018 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
ech no to kliknij na ten przcisk po prostu 2 razy to ci się samo wygeneruje

https://www.youtube.com/results?search_query=wpf+tutorial

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 154 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2019 w C# przez Bezy Bywalec (2,280 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 242 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2018 w C# przez denerwujemnieunity Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,962 wizyt
pytanie zadane 28 października 2018 w C# przez DreaM Użytkownik (840 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...