• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomijanie limitu co do ilości przesyłania plików na serwer

Object Storage Arubacloud
0 głosów
195 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia 2018 w PHP przez Kacper Duda Obywatel (1,970 p.)
Witam,

sprawdzałem ustawienia serwera przy użyciu punkcji phpinfo() i zauważyłem, że zmienna max_file_uploads ma wartość 20, co uniemożliwia mi przesyłanie więcej niż 20 plików przy użyciu zwykłego formularza.

Obecnie używam framework'a Symfony 3.4 i czy przy użyciu formularzy generowanych przez niego można objeść ten problem.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 stycznia 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
To znajdź plik php.ini i go zmodyfikuj lub poproś o to obsługę hostingu (na linuxpl nie było problemu)
komentarz 30 stycznia 2018 przez Kacper Duda Obywatel (1,970 p.)
Tutaj jest taka specyficzna sytuacja (proszę nie pytać), że nie mogę modyfikować tego pliku, więc muszę inaczej to rozwiązać.
komentarz 30 stycznia 2018 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Ty nie możesz? Jeśli nie możesz ty to support hostingu może :)
komentarz 30 stycznia 2018 przez Kacper Duda Obywatel (1,970 p.)
Nie mogę ani bezpośrednio, ani pośrednio przez support, więc chodzi mi o rozwiązanie NIE związane z edycją pliku php.ini
0 głosów
odpowiedź 30 stycznia 2018 przez boyeo Obywatel (1,120 p.)

Musisz zwiększyć `max_file_uploads` w php.ini lub wysyłać pliki pojedynczo przez Ajax lub bezpośrednio PHP

komentarz 30 stycznia 2018 przez Kacper Duda Obywatel (1,970 p.)

W jaki sposób można bezpośrednio w PHP? funkcja ini_set() nie działa, bo atrybut changeable jest ustawiony na PHP_INI_SYSTEM, więc tylko w pliku php.ini można zmienić tę wartość.

komentarz 30 stycznia 2018 przez boyeo Obywatel (1,120 p.)
W php to chyba nie jest możiwe (mój błąd). Ale przy pomocy js i biblioteki AJAX raczej da sie to zrobić

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 190 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2018 w PHP przez wanderer Gaduła (3,710 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 824 wizyt
pytanie zadane 14 października 2017 w PHP przez lb478 Użytkownik (940 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 95 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2015 w PHP przez maciej.szarlat Użytkownik (710 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,558 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...