• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JWT PHP Json Web Token w PHP

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
684 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2018 w PHP przez michal Mądrala (5,480 p.)
Witam, mam pytanie czy znacie jakieś artykuły z ciekawymi informacjami na temat JWT gdzie jakoś to w miarę prosto jest wytłumaczone? Chcę zrobić jakieś proste API w PHP żeby się tego nauczyć i tutaj nasuwa się pierwsze pytanie, czy żeby użyć JWT w PHP muszę używać jakiegoś frameworka, czy mogę w jakiś sposób zrobić takie API z JWT w czystym PHP. Wszelkie sugestie mile widziane.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 stycznia 2018 przez Ehlert Ekspert (210,790 p.)

Naturalnie możesz wykorzystać JWT w czystym PHP. Nie wiem jednak skąd ta niechęć do frameworków.

Najlepiej użyć jakiegoś pakietu z gh np tego.

komentarz 28 stycznia 2018 przez michal Mądrala (5,480 p.)
Hmm nie chodzi tutaj o niechęć do frameworkow, tylko chciałbym w jak najprostszy sposób zrozumieć JWT, a druga kwestia jest taka ze jakoś nie bardzo rozumiem kwestje związane z composer, a czysty php nawet ogarniam. Chcę napisać apkę w angularze, i to tego zrobic api w php z JWT i dlatego takie moje pytanie. Co polecał byś do php do zrobienia takiego api, które służyło by do logowanie, rejestracji i ogólnie do obsługi bazy danych? Laravel ? Czy coś innego ?  Mam jeszcze pytanko czy znasz może jakieś artykuły w któryc w miare jasno można poczytać jak to jest z tymi pakietami zależności, composerem, itp.  ?
komentarz 28 stycznia 2018 przez lapacz.kornel Mądrala (6,960 p.)

Ja bym do naprawdę małych rzeczy polecił Slim lub Lumen.

0 głosów
odpowiedź 2 lutego 2018 przez michal Mądrala (5,480 p.)
Czy ktoś jeszcze może coś doradzić  ?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 834 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2019 w JavaScript przez wsnofi Bywalec (2,660 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 87 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 147 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2021 w JavaScript przez HowToIT Początkujący (290 p.)

90,823 zapytań

139,496 odpowiedzi

313,568 komentarzy

60,316 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...