• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

zabezpieczanie wrzuconych plików

Object Storage Arubacloud
0 głosów
155 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2018 w JavaScript przez afqedart Mądrala (5,050 p.)
Witam

Na początek chcę zaznaczyć, że nie wymagam od nikogo pisania tutaj kodu itp. tylko może znacie jakieś poradniki czy wskazówki na temat tego co zaraz napiszę. A mianowicie, chcę na stronie zrobić dokładnie takie coś jak tu http://fotobudkachojnice.pl/galeria/   . Czyli żebym mógł wrzucić zdjęcia na stronę (tylko ja) i zabezpieczyć je hasłem dla klienta. Oczywiście zakładając, że nie znam się na programowaniu czyli wszystko musi być do zrobienia na stronie a nie poprzez kod. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 stycznia 2018 przez Mikołaj Kawczynski Dyskutant (9,160 p.)
W przypadku powyżej mają porostu wordpressa i zabezpieczyli wpis hasłem.

https://porady.wordpressa.pl/zabezpieczenie-wpisu-haslem/
komentarz 26 stycznia 2018 przez afqedart Mądrala (5,050 p.)
Wiem, że tam jest wordpress ale jak to zintegrować ze zwykłą stroną, czy w ogóle jest taka możliwość.
komentarz 26 stycznia 2018 przez Mikołaj Kawczynski Dyskutant (9,160 p.)
Wtyczka do wordpressa jest do wordpressa. Jak nie masz systemu cms czyli masz zwykłą to wszystko samemu musisz sobie pisać.
komentarz 27 stycznia 2018 przez afqedart Mądrala (5,050 p.)
Gdzieś widziałem sposób na podpięcie wordpressa do zwykłej strony, ale ciekawe jak by to działało w praktyce. Lepiej nie próbować. A zatem skoro samemu trzeba to napisać to w jaki sposób to zrobić?
komentarz 27 stycznia 2018 przez Mikołaj Kawczynski Dyskutant (9,160 p.)
Tak tu masz przystosowanie strony do WP

http://webfaces.pl/blog/wordpress-jako-cms-konwersja-statycznej-strony-html-do-wordpressa/

Dla uproszczenia dam Ci tylko wyświetlanie zdjęć, wrzucać będziesz ręcznie przez FTP.  Tworzysz sesje w której sprawdzasz czy user jest zalogowany jeśli jest to wyświetlasz mu zdjęcia jeśli nie to wyświetlasz forumlarz z hasłem jak wpisze hasło i będzie się ono zgadzać to dopisujesz mu do sesji że jest zalogowany.

Szam folder ze zdjęciami wycinasz w .htaccess(zakładając że masz apache) żeby nie można było po linku wejść czyli coś jak tu

https://stackoverflow.com/questions/31471707/hide-real-path-of-images-in-php-is-possible

Tylko zanim w php wyświetlisz zdjęcie to sprawdzasz sesje czy jest zalogowany. Dzięki temu nie będzie można wejść po linku. Zdaję sobie sprawę że strasznie ogólnikowo napisałem ale nie chciałem "elaboratu" napisać.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 432 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2018 w PHP przez aleksander_szut Użytkownik (940 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 536 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2018 w C i C++ przez magmat Początkujący (390 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 380 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2018 w PHP przez Kamil110501 Bywalec (2,490 p.)

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...