• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Działanie nagłówków HTML h1-h6 to rezerwowanie ich czy ich użycie określa wagę nagłówka tylko w danej sekcji

Object Storage Arubacloud
0 głosów
286 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2018 w HTML i CSS przez kevin Mądrala (5,010 p.)

Witam! HTML daję do dyspozycji 6 nagłówków od h1 do h6 domyślnie mają ustawione formatowanie tekstu padding, margin. Im większy numer tym nagłówek jest mniej ważny. Ale czy użycie ich wygląda tak że rezerwuję jeden nagłówek h1 dla tytułu strony który umieszczam gdzieś na górze strony i już z niego nie korzystam. Wszelkie opisy formularzy tzn. nagłówek formularza jest zarezerwowany poprzez <legend> więc tu odpada użycie nagłówka. Ale mam na przykład okienko typu modal:

<div class='modal'> 
 <div class='modal-header'>
  <h2>Nagłowek okienka typu modal</h2>
 </div>

 <div class='modal-body'>
 </div>

 <div class='modal-footer'>
 <h3>Uwaga !</h3>
 <a>Ponowne wypełnienie formularza będzie możliwe za 14dni.</a>
</div>

I czy to działa tak że jak zarezerwuję nagłówek to już muszę użyć go na reszcie strony do jednego celu czyli np. nagłówek w sekcji header okienka modal. Czy h1...h6 określa wagę nagłówka tylko w podanej sekcji której się znajduje ?

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 25 stycznia 2018 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)

Przeczytaj uważnie to i powinieneś wszystko zrozumieć. :)

O nagłówkach słów kilka - Comandeer

0 głosów
odpowiedź 11 października 2019 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Cześć, jako, że potrzeba matką wynalazku to zachęcam od oficjalnego kanału na ytb od Google, kilka rad o nagłówkach tu: https://youtu.be/zyqJJXWk0gk

Może słabo z treścią odnośnie tego czego szukasz ale wiedza zawsze w cenie.

Pozdrawiam!
1
komentarz 11 października 2019 przez kevin Mądrala (5,010 p.)

kurcze ja to pytanie zadałem 25 stycznia 2018 roku, od tamtego czasu dużo się nauczyłem ale bardzo dziękuje za link :) Każdy materiał wiedzy jest cenny.

komentarz 11 października 2019 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Nie bał bym się napisać, że bezcenny, bo to jest najnowszy film od Google Webmasters.

Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów samych sukcesów de facto.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 236 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2017 w HTML i CSS przez rick789 Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 263 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 508 wizyt
pytanie zadane 10 października 2019 w PHP przez mroczny123 Początkujący (290 p.)

92,552 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,533 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...