• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Postawienie pierwszej strony internetowej

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
316 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2018 w Nasze projekty przez Drizzer Nowicjusz (120 p.)
Cześć, zaczynam swoją przygodę z programowaniem i chciałbym postawić swoją pierwszą stronę internetową, po stronie front-endowej to nie problem, natomiast nie mam pojęcia, co jest mi potrzebne do tego w back-endzie. Pytanie brzmi: Co jest mi potrzebne, aby strona działała poprawnie, oprócz pliku strony w htmlu, css i js.

Pozdrawiam,

Karol
komentarz 20 stycznia 2018 przez pablop76 VIP (123,540 p.)

po stronie front-endowej to nie problem, natomiast nie mam pojęcia, co jest mi potrzebne do tego w back-endzie

Jak Ty nie wiesz to kto ma wiedzieć co chcesz umieścić na stronie?

komentarz 20 stycznia 2018 przez imklau Nałogowiec (42,090 p.)

Co jest mi potrzebne, aby strona działała poprawnie, oprócz pliku strony w htmlu, css i js.

Musiałbyś napisać coś więcej, tzn co ma się znaleźć na tej stronie bo to od tego zależy, co będzie Ci potrzebne.

Moje portfolio działa sobie właśnie tylko na podstawie plików .html, .css i .js, bo nawet tam formularza nie mam, więc i PHP było zbędne :)

komentarz 20 stycznia 2018 przez Drizzer Nowicjusz (120 p.)
Ogólnie jest to prosta strona z kilkoma podstronami, znajdują się na niej artykuły (brak możliwości komentowania), oraz kilka zdjęć, to wszystko
komentarz 20 stycznia 2018 przez Drizzer Nowicjusz (120 p.)
A chodzi mi o to, czy muszę mieć jakiś kod, oprócz tego w html, css i js, jeśli strona nie zawiera żadnych formularzy itp.
komentarz 20 stycznia 2018 przez Assasz Nałogowiec (30,460 p.)
Jeśli artykuły dodajesz statycznie to nie potrzebujesz backendu. Chyba, że potrzebujesz np. paginacji do wyświetlania tych artykułów - a co za tym idzie bazy danych i jakiś prosty routing z przyjaznymi adresami.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 20 stycznia 2018 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Potrzebujesz "tylko" hostingu i domeny w tym momencie. Sporo hostingów i tak oferuje obsługę PHP, więc jak będziesz w przyszłości chciał używać jakichś skryptów po stronie serwera to nie powinno być problemów.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 804 wizyt
–1 głos
0 odpowiedzi 219 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 234 wizyt

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,580 komentarzy

62,759 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...