• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pobieranie pliku bez biblioteki ani odzielnych programów C++

Object Storage Arubacloud
+1 głos
282 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2018 w C i C++ przez voaeron Początkujący (370 p.)
Mam pewien dziwny problem. Robię pewną aplikację w C++ na Windows bez bibliotek spoza podstawy. Napisałem cały kod służący do pobierania i wypakowywania plików z użyciem aplikacji curl.exe oraz unzip.exe, ale dopiero teraz zauważyłem, że muszę jakoś pobrać na komputer użytkownika curl.exe żeby całość działała. Aplikacja nie może mieć instalatora, musi być sama aplikacja która wszystko pobierze, zaktualizuje i użyje. Pobieranie może być poprzez stworzenie przez fstream pliku, zapisanie jako .bat i odpalenie, cokolwiek. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić? Jest może możliwe wsadzenie pliku exe w aplikację i wypakowanie go?

Wiem że napisałem niezrozumiale, jak ktoś czegoś nie rozumie to niech zapyta, bardzo mi zależy na tym.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 stycznia 2018 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)
wybrane 19 stycznia 2018 przez voaeron
 
Najlepsza

Curla możesz zastąpić biblioteką WinINet (jeśli chodzi o ftp czy http).

komentarz 19 stycznia 2018 przez voaeron Początkujący (370 p.)
Chyba nie rozumiesz o co chodzi...
1
komentarz 19 stycznia 2018 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)
A do czego curla używasz w tym programie?
komentarz 19 stycznia 2018 przez voaeron Początkujący (370 p.)
Do pobierania, ale nie jako biblioteki tylko jako aplikacji używanej przez CreateProcess()
1
komentarz 19 stycznia 2018 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)

No dobrze, ale jeśli pobierasz coś przez http lub ftp, a aplikacja ma być windows-only, to curla możesz się pozbyć na rzecz WinInet, który jest taką samą częścią systemu Windows jak wspomniane sockety.

komentarz 19 stycznia 2018 przez voaeron Początkujący (370 p.)
Masz rację, nie wiedziałem że wininet jest biblioteką wbudowaną.
+1 głos
odpowiedź 18 stycznia 2018 przez niezalogowany
Jeżeli Windows, no to winapi->sockety

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 769 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2019 w C i C++ przez Sknerus Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 784 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2016 w C i C++ przez Kiran Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 524 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2016 w C i C++ przez xenix33 Nowicjusz (220 p.)

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,623 komentarzy

61,956 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...