• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Funkcja - Wynik dodawania nie wyświetla się

Object Storage Arubacloud
0 głosów
804 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia 2018 w JavaScript przez Jakub Radziejewski Obywatel (1,090 p.)

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta charset="utf-8">
    <title></title>
    <link href="style.css" href="text/css" rel="stylesheet">
  </head>
  <body>

    <form id="formone" action="data.js" method="post">

        <p>First number</p><input type="number" id="a" name="fnumber" />
        <p>Second nubmer</p><input type="number" id="b" name="snumber" />
        <div id="wynik"></div>

        <input type="button" value="DODAWANIE" id="dod" class="button1" onclick="oblicz()">
        <input type="button" value="ODEJMOWANIE" id="odej" class="button1">
        <input type="button" value="MNOZENIE" id="mno" class="button1">
        <input type="button" value="DZIELENIE" id="dziel" class="button1">
        <div style="clear:both"></div>

      <script>
        function oblicz(a, b){
          var a = document.getElementById('a').value;
          var b = document.getElementById('b').value;

          a = parseFloat(a);
          b = parseFloat(b);

          document.getElementById("wynik").innerHTML = "Wynik działania wynosi: " + (a + b);

          break;
        }
    </script>

  </body>
</html>

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 17 stycznia 2018 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
wybrane 17 stycznia 2018 przez Jakub Radziejewski
 
Najlepsza
usuń break'a z funkcji
komentarz 17 stycznia 2018 przez Jakub Radziejewski Obywatel (1,090 p.)
Dzięki wielkie uratowałeś mi nadzieję, że może dam radę opanować JS :).

Jak byś miał chwilę byłbyś w stanie mi wyjaśnić czemu break został źle użyty?
komentarz 17 stycznia 2018 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
Nie możesz użyć breaka w tym miejscu po prostu. Używasz go w konstrukcjach switch-case. Możesz też przy jego użyciu zakończyć działanie pętli.
komentarz 17 stycznia 2018 przez Jakub Radziejewski Obywatel (1,090 p.)
Teraz jasne...

Dzięki jeszcze raz za poświęcony czas, miłej nocy :)
komentarz 17 stycznia 2018 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
Dobranoc
0 głosów
odpowiedź 17 stycznia 2018 przez Artek Stary wyjadacz (11,800 p.)
Dorzucę swoje 3 groszę i powiem, że zdecydowanie nie wypada używać onclick. Nie mieszajmy warstw aplikacji :p

Podobne pytania

–1 głos
1 odpowiedź 249 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 302 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2021 w HTML i CSS przez MajsterXCF Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 187 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2016 w C# przez matilogias Obywatel (1,550 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...